Smedevirksomhed udsat for brand: - Gamle, våde paller selvantænder ikke bare

Sådan her så det ud, da politiet ankom til branden. Foto: Lars Dalsig

Søndag opstod en brand hos en virksomhed i Nakskov. Direktøren føler sig overbevist om, at den er påsat – ligesom mange andre brande i byen.

Søndag eftermiddag kom en person forbi virksomheden Steel Engineering på Marienlystvej i Nakskov. Der steg røg op bag ved bygningen, og den forbipasserende kontaktede straks brandvæsnet.

- Vores rengøringskone var heldigvis på arbejde, så hun kunne låse dem ind. Og de konstaterede så, at der var brand bagved bygningen, fortæller direktør Steffen Hovmand.

Bagved bygningen lå en bunke gamle træpaller, som skulle agere som en lille trappe ud fra nødudgangen. Det var dem, der brændte, og ilden var ved at trænge ind gennem døren til produktionshallen – noget, som kunne have haft store konsekvenser.

- Ilden havde fat i døren, og der var også en del røg inde i bygningen. På den anden side af døren står der gasflasker til vores svejseværktøj. Det kan jo gå rigtig galt, når sådan en brand opstår, hvor der også er gasflasker, siger Steffen Hovmand.

Artiklen fortsætter under videoen.

01:05 Luk video

Sjette brand inden for kort tid

Branden i virksomheden i Nakskov er den sjette brand i byen de seneste par uger. 28. februar udbrød der brand i et kælderlokale under en etageejendom på Kløvervænget, og der har siden været brand i et hus, en knallert, en bil og i et elskab.

Umiddelbart er det min vurdering, at den må være påsat, for det var gamle, våde paller, der lå heromme

Steffen Hovmand, direktør, Steel Engineering

Politiet arbejder ud fra den teori, at flere af brandene er påsat – og det skal de nu også undersøge, om branden hos Steel Engineering var. Men de kan endnu ikke konkludere noget, slår politikommissær Bo von Würden fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fast.

- Vi skal undersøge det nærmere. Der er nogle omstændigheder, der gør, at vi ikke er sikre på, at den er påsat. En ansat arbejdede i området omkring det tidspunkt, og det skal lige undersøges, om de to ting har en forbindelse. Om branden er påsat, eller om der er en naturlig forklaring, siger han.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Her har Nakskov været ramt af brande siden 28. februar. Foto: Nick Abildgaard - TV ØST

Direktør: Naturlig brandårsag er "usandsynlig"

Men Kenneth Hovmand føler sig overbevist om, at branden ikke er opstået af sig selv.

- Umiddelbart er det min vurdering, at den må være påsat, for det var gamle, våde paller, der lå heromme. Gamle, våde paller selvantænder ikke bare, siger han.

Det kunne have haft den konsekvens for os, at den ene af vores produktionsbygninger blev sat ud af drift

Steffen Hovmand, direktør, Steel Engineering

Samtidig påpeger han, at den ansatte arbejdede inde i produktionshallen og altså ikke udenfor, hvor branden opstod.

- Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig. Men der foregår arbejde her dagligt, og vi har aldrig været ude i situationer, hvor der tilnærmelsesvist er tændt ild på grund af det, siger direktøren.

- Jeg synes, det er usandsynligt, at arbejdet herinde i hallen er gået ud gennem døren og derud.

Artiklen fortsætter under billederne.

Ilden var tæt på at trænge ind i produktionshallen. Foto: Anders Garde - TV ØST

Steffen Hovmand føler sig ret overbevist om, at branden er påsat. Foto: Anders Garde - TV ØST

Men ikke desto mindre står direktøren tilbage med en lettelse over, at det ikke gik værre.

- Det kunne have haft den konsekvens for os, at den ene af vores produktionsbygninger blev sat ud af drift. Det havde været katastrofalt for os, hvis det havde bredt sig til en brand i vores produktionsmaskiner, siger han.

- For os som virksomhed havde det været et problem at skulle undvære 50 procent af vores kapacitet.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App