Småøer: Giv os flere flygtninge

Småøerne i landsdelen hilser flygtninge velkommen, mener formanden for Sammenslutningen af Danske Småøer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Små øer er det helt rigtige sted at integrere flygtninge, mener formanden for Sammenslutningen af Danske Småøer.

Mens mange kommuner kæmper med at finde hjem til de mange flygtninge, der kommer til landet i øjeblikket, så står de helt små, danske øer klar til at tage imod med åbne arme.

Det fortæller DR Sjælland.

Øsamfundene kan nemlig noget helt specielt, og de er et perfekt sted til at integrere flygtningefamilier, mener formanden for Sammenslutningen af Danske Småøer, Dorthe Winther.

- Vi kan tilbyde et fællesskab, der gør, at vi kan få en hurtig og god integration af flygtningefamilier. De små samfund er overskuelige. Det gør, at flygtningene hurtigt kan føle sig trygge, siger hun til DR Sjælland.

Landsbyer og øer hilser flygtninge velkommen
Dermed tilslutter de danske småøer sig nu koret af borgmestre, der mandag i Jyllands Posten hilser flere flygtninge velkommen i landsbyerne.

Selvom det ikke vrimler med mennesker, er der ingen grund til at frygte, at flygtningefamilierne vil føle sig isolerede på de små øer, mener Dorthe Winther.

- Hvis hver ø tager to til tre familier, så har de både øen at støtte sig til, men også hinanden og den kultur de kommer fra, siger hun til DR Sjælland.

Og så kan småøerne selvfølgelig også drage nytte af familierne, siger Dorthe Winther.

- Vi kan få flere kunder hos købmanden og flere børn i skolen. Flere der vil være en del af vores fællesskab. Det ville være rigtig godt, siger hun.


Nyhedsoverblik