Slut med udfald og radiodøde områder: Beredskabets radioer skal være bedre

Dækning i hele landet bliver et af nøglepunkterne, når radioerne i politibiler, ambulancer og brandbiler snart skal opgraderes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Da en motionsløber fik hjertestop i Bøgeskoven på Stevns den 7. april i år, måtte ambulancefolkene ind på det lokale traktørsted for at låne telefonen.

De skulle bruge en lægehelikopter for at få bragt den kritisk syge motionsløber til behandling på Rigshospitalet – men både deres beredskabsradio og mobiltelefon var uden dækning. Derfor måtte man ty til de gammeldags metoder for at tilkalde hjælp til skoven.

Det skal dog nu være fortid.

Rigspolitiet vil nemlig forbedre beredskabsradioernes dækning, så de dækker hele landet. Det bliver således et af de punkter, der vægter højest, når radiosystemet SINE næste år sendes i udbud.

Det skriver Beredskabsinfo.

SINE-netværket bruges blandt andet af politiet, brand- og redningsberedskaberne, sundhedsberedskabet, beredskabsstyrelsen og dele af forsvaret.

Det er meningen, at et nyt netværk skal stå klart til at overtage opgaven i 2020 eller 2021.

Ud over fuld geografisk dækning i hele Danmark, så skal netværket også kunne leve op til en række skrappe krav til sikkerhed, stabilitet og tilgængelighed.


Nyhedsoverblik