Slut med parkeringskaos: Nyt parkeringshus åbner tirsdag

Næstved Kommune inviterer til en uformel åbning af det nye parkeringshus på Grønvej tirsdag eftermiddag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Pendlere og bilister i Næstved kan nu glæde sig over at få adgang til 300 nye parkeringspladser.

Alle interesserede kan nemlig deltage i en uofficiel indvielse af Grønvejshuset, som er det første af to nye parkeringshuse i Næstved.

Næstved Kommune offentliggjorde i sidste uge, at Grønvejshuset åbner officielt onsdag den 5. september. 

quote Jeg er glad for, at vi får et parkeringshus – selvfølgelig er jeg det

Robert Hansen, formand for Næstved Pendlerklub

Men alle interesserede er velkomne til at tage parkeringshuset i brug allerede tirsdag eftermiddag klokken 16:15. Her vil åbningen blive fejret med sodavand og P-tærte, oplyser Næstved Kommune i en informations-sms.

Parkeringshuset har ladet vente på sig. Det var ellers forventet, at det skulle stå færdigt før sommerferien. Derfor har det været en prioritet at få parkeringshuset åbnet så snart, det var muligt - også selvom der mangler lidt.

- Det er dejligt for byen, at der nu endelig kommer nogle flere parkeringspladser, siger Birgit Melsen, projektleder i Næstved Kommune, til TV ØST. Hun tilføjer, at det vigtigste har været at få parkeringshuset klar til brug så hurtigt som muligt, hvorefter de ydre facader færdiggøres hen over de kommende måneder.

Flere hundrede pladser fjernet

Og det er da også kærkomment, at parkeringshuset åbner før tid. Med åbningen af Grønvejshuset er det slut med at køre forgæves efter parkeringspladser i Næstved centrum.

De seneste måneder har pendlere og bilister i Næstved fået frataget hundreder af parkeringspladser.

De første 70 parkeringspladser røg i januar, da byggeriet af Grønvejshuset gik i gang. Den 30. juli blev yderligere 200 parkeringspladser på Posthusgrunden inddraget for at gøre plads til byggeriet af Udlændingestyrelsens nye kontorbygning, som ventes at stå klar i marts 2020.

Parkeringssituationen blev yderligere tilspidset midt i august, da VUC Storstrøm Næstved flyttede ind på Munkebakken som en del af første etape i byggeriet af Campus Næstved. 

Parkeringspladser nedlagt
Læs også
200 parkeringspladser forsvinder: Frygt for parkeringskaos
Parkeringspladser nedlagt
Læs også
200 parkeringspladser forsvinder: Frygt for parkeringskaos

Løsningen blev 80 midlertidige parkeringspladser langs jernbanen ved siden af Grønvejshuset. De 80 pladser måtte Næstved Kommune for nyligt udvide med 17 ekstra pladser på Grønvej, og senest er der frigivet 40 ekstra pladser fra entreprenørens arbejdsplads.

Underligt tidspunkt

Med tirsdagens åbning af det første parkeringshus er det noget nemmere at finde plads til bilen – noget som glæder Robert Hansen, formand for Næstved Pendlerklub:

- Jeg er glad for, at vi får et parkeringshus – selvfølgelig er jeg det, siger han til TV ØST.

Både Birgit Melsen fra Næstved Kommune og Robert Hansen oplever, at der ikke har været et lige så stort parkeringskaos som frygtet. Til gengæld undrer han sig over tidspunktet, som det nye parkeringshus åbner på.

- Det virker bagvendt, at parkeringshuset er tilgængeligt flere uger efter, at man er startet op på at nedlægge og grave op til Udlændingestyrelsen. Det kunne godt have været smartere planlagt, siger Robert Hansen.

Trods åbningen af det nye p-hus er situationen for Næstveds mange pendlere og bilister stadig ikke optimal.

Den 98 år gamle bro Rampen blev den 27. august lukket for al trafik og er fortsat spærret indtil november. Mange bilister må derfor køre en mindre omvej for at komme til det nye parkeringshus på Grønvej.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Parkering udenfor det nye p-hus på Grønvej. Billedet er taget tirsdag morgen, inden p-huset er åbnet. 
Parkering udenfor det nye p-hus på Grønvej. Billedet er taget tirsdag morgen, inden p-huset er åbnet.  Foto: Lasse Olsen

Andet parkeringshus åbner senere

Ud over at kunne rumme 300 biler er Grønvejshuset opført i fem niveauer svarende til tre etager.

Der mangler fortsat at komme facader på parkeringshuset. Her vil der blive anvendt strækmetal og grønne planter, mens Næstved Ungdomsskole skal stå for udsmykningen. Til sidst skal der udføres udendørsbelægninger omkring parkeringshuset.

Til december åbner Næstved Kommune det andet parkeringshus, Kählersvejhuset, på den anden side af stationen ved den nu nedrevne Rampen. Dette parkeringshus får plads til 470 parkeringspladser. Begge parkeringshuse er gratis at parkere i.


Nyhedsoverblik