Slut med papir-kort: App skal vise patienter rundt på Slagelse Sygehus

Det skal være nemmere at finde rundt på Slagelse Sygehus. Udviklerne bag en ny app skal løse problemet - og de får selv meget ud af projektet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Følg tal og farve for at finde vej.

Det er idéen bag en ny app til mobiltelefonen, som er under udvikling til Slagelse Sygehus. Den skal gøre det nemmere at finde rundt på sygehuset.

quote Normalt får de et label der hedder, at de har særlige behov. Men de har faktisk også særlige talenter

Adam Holst, projektleder på App Værkstedet

App Værkstedet, som hører under handicap- og psykiatriområdet i Slagelse Kommune, står bag projektet. Værkstedets medarbejdere kan både være folk på kontanthjælp og borgere med en diagnose, for eksempel autisme. Men her skal udfordringerne ikke være i fokus, fortæller projektlederen bag.

- Normalt får de et label der hedder, at de har særlige behov. Men de har faktisk også særlige talenter. Det fokuserer vi på her i værkstedet – at de her borgere har særlige talenter, siger Adam Holst, projektleder på App Værkstedet.

Fra A3-kort til digitalt kort

Da TV ØST møder projektlederen på App Værkstedet i Slagelse, folder han et A3-kort ud med en masse punkter og tekst over indgange og afdelinger på Slagelse Sygehus. ”Det måtte kunne gøres nemmere”, sagde han og forklarede, at hans team på App Værkstedet derfor tilbød sygehuset at løse opgaven. Det sagde sygehuset ja tak til.

Siden sommer har App Værkstedet derfor været i gang med at udvikle den nye app, og nu er de nået cirka halvvejs.

- Det fungerer sådan, at man kan trykke sig gennem punkternene på telefonen, så man kan se, hvor man er henne, og hvad der er på afdelingerne, siger Danni Hedlund White, der er autist og en af medudviklerne på appen.

Udover tal og farver på det digitale kort, er der også mulighed for oplæsning af informationerne. Her har en af medudviklerne indtalt alle speaks til appen.

Bliver taget godt imod på Slagelse Sygehus

På Sygehuset er man begejstret for idéen. Vicedirektøren glæder sig over muligheden for at gøre det nemmere for borgerne at finde rundt, særligt når Slagelse Sygehus bliver udvidet de kommende år.

quote Det føles rigtig godt, for så kan man lave noget, som andre kan få glæde af

Danni Hedlund White, medarbejder på App Værkstedet

- Der er mange bygninger, og det kan være svært at finde rundt. Det ved vi godt. Vi har drøftet det med vores patient- og pårørende råd, som flere gange har sagt, at vi skal kigge på det. Så fik vi muligheden for at lave det her samarbejde med App Værkstedet. Det synes vi er rigtig godt, det er genialt, siger Charlotte Bøll Larsen, vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.

Ikke første succes

Tilbage i april lancerede App Værkstedet en anden app, som hedder "Tilgængelighed i Slagelse".

Dens formål er at hjælpe handicappede rundt i Slagelse by. Når hverdagen foregår på hjul, kan det nemlig være svært at komme rundt, når der er høje kantsten og manglende fodgængeroverfelt.

Læs også
Ny app skal hjælpe handicappede rundt i Slagelse
Læs også
Ny app skal hjælpe handicappede rundt i Slagelse

Derfor udviklede teamet dengang en app med farvede markeringer på et digitalt kort over byen, så handicappede borgere nemmere kunne planlægge deres rute. Her illustrerede forskellige farver rutens sværhedsgrad i forhold til tilgængelighed.

Nu er teamet i gang med deres første rigtige job med en ’bestilling’ fra Slagelse Sygehus. Det falder i god jord hos medudviklerne, som selv får mindst lige så meget ud af det ved at kunne bruge deres talenter på at hjælpe andre.

- Det føles rigtig godt, for så kan man lave noget, som andre kan få glæde af, siger Danni Hedlund White.

Appen til Slagelse Sygehus forventes at gå i luften til marts næste år.


Nyhedsoverblik