Slagtilbud på benzin gav kilometerlang kø

Åbningen af en benzintank nær motorvejen mellem Stensved og Vordingborg har fredag eftermiddag udløst kilometerlange køer i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kunder på jagt efter billig benzin holdt fredag eftermiddag i en kilometer lang kø mellem Vordingborg og Stensved på den sydligste del af Sjælland.

Årsagen til kødannelsen er en ordentlig omgang trafikkaos, der er opstået efter at Shell har åbnet en ny benzintank på vejen. Stationen blev indviet klokken 13.00 af Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S), og har indtil kl. 17 slagtilbud til kunderne med en benzinpris på under seks kroner literen. Det har selvsagt vist sig at være særdeles populært blandt de mange bilister.

Klokken 14.30 er der ifølge Googles opgørelse over trafikken 2,4 kilometer kø på landevejen frem mod tanken – og køen bevæger sig stort set ikke. En beregning foretaget af TV2 ØST’s fotograf ud fra angivelserne på de lokale kilometerpæle angiver en hastighed på 0,3 kilometer i timen.

quote Jeg var en time om at komme hjem, da jeg havde handlet. Køen blev ved og blev ved

Peter Dalgaard, Stensved

- Jeg var en time om at komme hjem, da jeg havde handlet. Køen blev ved og blev ved, og jeg tror, at maden er lige til at smide ud, siger Peter Dalgaard fra Stensved, som TV2 ØST fanger umiddelbart efter, at han er kommet ud af køen.

Ny tankstation Shell i Business Park Vordingborg
Læs også
Benzin til 6 kroner - ny tankstation indvies med spottilbud
Ny tankstation Shell i Business Park Vordingborg
Læs også
Benzin til 6 kroner - ny tankstation indvies med spottilbud

Han fortryder nu, at han ikke valgte at køre en 20 kilometer lang omvej, der kunne have ledt ham udenom køen.

Artiklen fortsætter under billedet

 
  Foto: Per Rasmussen

Forbinder Møn med Sjælland

Køen har ramt den brede landevej, der forbinder Vordingborg på den ene side og Stensved på den anden side med hinanden og Sydmotorvejen. Vejen benyttes blandt andet også af trafik, der skal fra Vordingborg og Sydmotorvejen mod Møn.

Køen er især fra Vordingborg i retning mod Stensved, men trafikken i begge retninger og ned på motorvejen er påvirket.

- Det er fuldstændigt forrykt, at de får lov til det. Det bremser jo trafikken på motorvejen. Politiet har været forbi herude – men de gjorde ikke noget ved det, siger Peter Dalgaard.

quote Nogen har rent ud sagt opført sig tåbeligt i den kø og er kørt med hovedet under armen

Henrik Karlsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politi: De kører med hovedet under armen

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter overfor TV2 ØST, at de har været i området efter at have fået anmeldelser.

- Åbningen har giver en del trafikale problemer - og nogen har rent ud sagt opført sig tåbeligt i den kø og er kørt med hovedet under armen. Fordi de var trætte af at sidde i køen, så er de i stedet kørt på cykelstien og ind over optrukne linjer, fortæller vagtchef Henrik Karlsen.

Han forventer dog, at trafiksituationen normaliseres så snart, at prisen på benzin stiger igen.

I kø i en time

Inde på selve tankstationen hersker dog rolige forhold, hvor en række ansatte hjælper med at styre trafikken. 

- Vi har lige tanket 30 liter til halv pris. Det var fint - men vi har også siddet i kø i en time for at komme hertil, siger en kvindlig bilist til TV2 ØST. Her har hele familien siddet i bilen. De vælger dog nu at køre en omvej for at slippe væk fra køen på hjemturen. 

Shells tilbud gælder indtil klokken 17.00 fredag eftermiddag.

 
  Foto: Per Rasmussen

Nyhedsoverblik