Slagelse vil lokke nye studerende til at bosætte sig – men der mangler boliger

02:26

Slagelse er blevet en stor uddannelsesby .- men nu mangler der boliger til de mange unge i byen.

Slagelse er blevet en stor uddannelsesby. Men der mangler boliger til de mange studerende i byen.

SDU, Zealand og Absalon er to af de store uddannelsesinstitutioner i Slagelse by, og byen vokser år efter år som uddannelsesinstitution.

Onsdag blev mellem 400 og 500 nye studerende vist rundt i byen, hvor kommunen håber, at de mange studerende vil slå sig ned. Men der er bare et problem: Der mangler omkring 900 ungdomsboliger i byen.

- Efterspørgslen i dag er væsentlig større end den har været i mange år. Der er i år ekstra stort pres på ungdomsboligerne. Vi kan simpelthen ikke følge med, siger Arne Juul, direktør for Slagelse Boligselskab.

Byen har ellers sat ekstra fart på at få flere til at slå sig ned i byen mens de læser – og måske blive i området efterfølgende. Derfor har kommunen da også sat ekstra fart på projekter, der skal bane vej for flere ungdomsboliger.

- Vi vil gerne have, at de unge vælger byen til som studieby – og bliver boende. Men det tager tid. Vi kigger på et projekt med 500 studieboliger, men jeg har respekt for, at nogen gerne vil være helt på plads med deres undersøgelser, før de sætter det i værk, siger borgmester John Dyrby Paulsen (S)

De unge virker ellers til at være klar på at slå sig ned.

- Det er en fantastisk by, der er gode gader og flinke mennesker. Det er en god studieby, siger Mathias Menh, der netop har slået sig ned i byen for at læse.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App