Slagelse vil indføre gratis borgerbus - men passagererne er ikke begejstrede

En gratis busrute i Stillinge-området skal måske erstatte tre nuværende Movia-linjer, men det vækker bekymring blandt passagererne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Slagelse Kommune har planer om at omlægge tre buslinjer i Stillinge-området til en gratis borgerbus, som blandt andet skal køre skoleelever til og fra Stillinge Skole.

Men blandt de passagerer, som TV2 ØST har talt med, var der ikke meget begejstring at spore. For kommunens forslag om borgerbussen vil nemlig betyde store ændringer i køreplanen.

- Jeg kommer til at skulle stå en time tidligere op, end jeg plejer. Så jeg skal op klokken 05.00, og så kommer bussen ude ved os omkring klokken 07.00, for at vi så kan nå rundt til alle sammen og være i skole klokken 08.00, siger Bianca Christensen fra Bildsø.

Læs også
Gratis borgerbus kan være på vej til Slagelse
Læs også
Gratis borgerbus kan være på vej til Slagelse

Hun og omkring 130 andre skoleelever tager de nuværende linjer til og fra skole, og borgerbussens rute er planlagt sådan, at den passer bedst muligt med deres skoleskema. Men selvom bussens afgangstider er afstemt med elevernes skolegang, vil de ændrede bustuter påvirke familielivet i Stillinge-området.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hvis den nye busrute kommer, skal Bianca Christensen stå op klokken 05.00 for at være i skole klokken 08.00.
Hvis den nye busrute kommer, skal Bianca Christensen stå op klokken 05.00 for at være i skole klokken 08.00. Foto: Ingrid Østergaard - TV2 ØST

- Vi skal ligge og køre knægten i skole hele tiden, det bliver den største konsekvens, siger Heidi Nielsen fra Næsby Fed, der ikke synes, den nye borgerbus er en god idé. 

- Jeg er ikke tilfreds, for det kommer til at ramme os, siger hun. 

Artiklen fortsætter under videoen.

 

Heller ikke Birgit Rasmussen er begejstret for kommunens planer.

- Jeg har ikke en bil, så jeg vil være meget ked af, at der ikke kommer nogen busforbindelse til os, siger hun.

- Jeg er sådan set ligeglad med, at det er gratis, siger Birgit Rasmussen og fortæller, at der kommer til at være 25 minutters gang fra hendes sommerhus til borgerbussens nærmeste stoppested.

Artiklen fortsætter under billedet.

Heidi Nielsen fra Næsby Fed vil blive nødt til at køre sin søn i skole, hvis busruterne lægges om.
Heidi Nielsen fra Næsby Fed vil blive nødt til at køre sin søn i skole, hvis busruterne lægges om. Foto: Ingrid Østergaard - TV2 ØST

For få passagerer

Der er så få passagerer på nogle af de nuværende afgange, at det økonomisk set er en fordel for Slagelse Kommune at afvikle de tre Movia-linjer i Stillinge-området og gøre borgerbussen gratis, fortæller Villum Christensen (LA), der er formand for erhvervs- og teknikudvalget i Slagelse Kommune. 

- Det kan ikke fortsætte, for vi kan ikke finde pengene til det, og jeg synes også, det er dårlig forvaltning af borgernes penge. Vi har regnet ud, at de 130 elever, det primært handler om i Stillingeområdet, der vil det koste næsten 30.000 per elev at fastholde den her ordning, som vi har nu, og det vil jeg altså ikke være med til, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Villum Christensen (LA) er formand for erhvervs- og teknikudvalget i Slagelse Kommune.
Villum Christensen (LA) er formand for erhvervs- og teknikudvalget i Slagelse Kommune. Foto: Ingrid Østergaard - TV2 ØST

- Jeg vil ikke udelukke, at der kan være en eller to, som får længere til busstoppestedet, hvor der kører en bus, men sådan må det jo være, hvis man skal rationalisere. Det her skal jo ikke forhindre, at vi kan gøre rigtig meget godt for mange, hvis det er nogle ganske få, det går ud over, siger Villum Christensen.

Flere områder kan få en borgerbus

Den gratis bus vil samlet set spare Slagelse Kommune for 30 procent af den nuværende model, og derfor er Stillinge-området heller ikke det eneste område i kommunen, der måske får en gratis busrute.

Læs også
Ny busrute åbner midt i omfattende sporarbejde og presser DSB
Læs også
Ny busrute åbner midt i omfattende sporarbejde og presser DSB

I erhvervs- og teknikudvalget har man allerede fundet flere ruter i kommunen, der kan konverteres til en lignende model.

- Vi har i forvejen udpeget ni ruter, som også er rigtig, rigtig dårligt belagt, så jeg vil tro, hvis det her går godt, så i løbet af to til tre år, så vil vi få nye borgerbusser, siger Villum Christensen.

Forslaget om den nye busrute er i offentlig høring frem til den 5. september 2019.


Nyhedsoverblik