Slagelse Sygehus får forbud mod at modtage akutte neurologiske patienter

Af hensyn til patientsikkerheden må Slagelse Sygehus ikke længere behandle visse neurologiske patienter, lyder det fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Slagelse Sygehus må ikke længere modtage og behandle visse akutte, neurologiske patienter.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

De påbyder akutmodtagelsen på sygehuset og medicinsk afdeling 3, neurologisk afdeling, at indstille modtagelsen og behandlingen af akutte patienter med neurologiske sygdomme som epilepsi, blodpropper og blødninger i hjernen.

Indberetning i 2016

Påbuddet kommer som følge af, at Styrelsen for Patientsikkerhed i maj 2016 modtog en indberetning vedrørende behandlingen af neurologiske patienter på Slagelse Sygehus. 

quote Der var alvorlige og grundlæggende problemer i forbindelse med håndteringen af de neurologiske patienter

Styrelsen for Patientsikkerhed

Her blev det beskrevet, at forholdene på sygehuset havde "patientsikkerhedsmæssige konsekvenser", som de skriver i meddelelsen. 

- I forbindelse med Styrelsen for Patientsikkerheds oplysning i sagen, blev det konstateret, at der var alvorlige og grundlæggende problemer i forbindelse med håndteringen af de neurologiske patienter, som sygehusledelsen allerede forud for indberetningen til Styrelsen for Patientsikkerhed havde taget forskellige tiltag i forbindelse med, skriver styrelsen. 

Læs også
Sygehus svigtede Susannes far: Jeg sætter aldrig mine ben dér igen
Læs også
Sygehus svigtede Susannes far: Jeg sætter aldrig mine ben dér igen

Stadig problemer på sygehuset

Indberetningen blev yderligere bekræftet i juni/juli 2016, hvor der blev foretaget et kontrolbesøg på sygehuset. Her fandt man omfattende faglige problemer knyttet til afdelingen og varetagelsen af patienterne. 

Allerede da blev det anbefalet, at en akutte neurologiske patienter slet ikke skulle modtages i Slagelse. 

Der blev sat en samarbejdsgruppe sammen, som skulle forbedre forholdene på sygehuset. Men trods nye initiativer, så kunne styrelsen ved et tilsynsbesøg i februar 2017 konstatere, at der stadig er problemer med varetagelsen af neurologiske patienter. 

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed så er der risiko for, at patienter enten kan miste muligheden for relevante behandlingstilbud, at behandlinger risikerer at blive overset og at patienter risikerer forringede behandlingsresultater og genindlæggelser - som kunne have været undgået. 


Nyhedsoverblik