Skyer, byger og blæst giver blandet dansk sommerweekend

Når man ser på temperaturer, vil weekendvejret blive godkendt, men skyer og regn mudrer billedet, oplyser DMI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Juli har endnu ikke budt på en regulær sommerdag, og det bliver heller ikke i weekenden, at temperaturen sniger sig over 25 grader.

Det oplyser vagthavende meteorolog Jesper Eriksen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Weekendens vejr bliver jo lidt en rodebutik med sol, blæst og skyer. Det starter meget godt fredag med 20 grader og ikke så meget vind. Der bliver dog nogle skyer og også nogle byger, siger meteorologen.

Når vi bevæger os frem til lørdag, starter dagen med solskin.

- Lørdag er endnu en dag uden særligt meget vind. Vi ligger igen omkring og måske også lige over de 20 grader, siger Jesper Eriksen.

Temperaturen overstiger 25 grader

Søndag bliver skurken i weekendens vejrfortælling. Her kan danskerne se frem til regn og mere blæst, medmindre man befinder sig på Bornholm, der i dagtimerne slipper for dårligt vejr. 

kongeboa_tod_baker_wikimedia.jpg
Læs også
Finder to meter lang pytonslange i have
kongeboa_tod_baker_wikimedia.jpg
Læs også
Finder to meter lang pytonslange i have

- Søndag bliver den dårligste dag i weekenden, medmindre man befinder sig på solskinsøen Bornholm. Vinden kommer til at friske op, så det føles koldere end 20 grader. Og så kommer der regn fra vest, som nok først rammer Bornholm om aftenen, siger meteorologen.

Han ser sammen med resten af DMI frem til, at juli får sin første sommerdag. En sommerdag bliver af DMI defineret, som en dag hvor temperaturen overstiger 25 grader.

- Det kommer til at ske i næste uge. Det er ikke noget, vi kommer i nærheden af her i weekenden, men man kan lune sig ved tanken om, at det rammer omkring onsdag eller torsdag, siger Jesper Eriksen


Nyhedsoverblik