Skolereform: Her er ungernes skoledag syv kvarter længere

På Katrinedalsskolen i Gislinge er skoledagen blevet forlænget med flest minutter i Holbæk Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En time og 45 minutter er skoledagen blevet længere efter skolereformen for eleverne i 6. klasse på Katrinedalsskolen i Gislinge.

Dermed er det altså stedet, hvor eleverne har fået forlænget deres dag på skolebænken med allerflest minutter ud af syv folkeskoler i hele Holbæk Kommune, skriver NORDVESTNYT.

I indeværende skoleår slipper 6. klasserne på Katrinedalsskolen 13:50 to dage om ugen, mens det hedder 14:45 de øvrige dage.

Ifølge afdelingslederen på skolen giver de lange dage for eleverne nogle klare fordele. Blandt andet er der nu mere tid til fordybelse, og til at sende eleverne ud i praktiske lektioner, fortæller Tina Berg til avisen.

- Det er faktisk rart, at vi har fået mere tid til fordybelse, innovation og trivsel. Jeg ser det som en fordel, at vi kan flytte mere rundt på tingene, og at vi kan tage fat på ting, som vi ikke havde tid til før, siger  lærer på Katrinedalsskolen, Jeanette M. Thomassen til NORDVESTNYT.

To andre skoler i Holbæk mærker også skolereformen. På Isefjordsskolen på Orø er dagene tiltaget med en time og 30 minutter for 6. klasse, mens tiden er udvidet med en time og 29 minutter på Sofielundskolen i Holbæk,også for 6. klasse, fortæller avisen. 


Nyhedsoverblik