Skoleleder efter knivstikkeri: Det er tragisk

Sydskolen i Asnæs har sørget for det rette kriseberedskab til eleverne, efter en pige i 9. klasse fredag blev stukket ned til en klassefest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var elever fra 9. klasse på Sydskolens afdeling i Asnæs, der fredag var samlet til den fest, hvor en 15-årig pige blev stukket med en kniv af en jævnaldrende dreng.

Lederen på Sydskolen, Dorthe Baun, ønsker ikke at kaste mere lys over forløbet, der ledte op til knivoverfaldet. Hun kalder hændelsen tragisk.

- Det er en dybt tragisk hændelse. Sådan vil jeg kategorisere det. Det er kommet bag på os alle sammen, og det var ikke noget, vi kunne have forhindret, fortæller hun.

Forpligtelse til at tage sig af alle

Knivstikkeriet skete til en privatfest og ikke en fest, der var arrangeret af skolen, fortæller Dorthe Baun. Men alligevel har skolen efterfølgende orienteret alle forældre på skolens afdelinger og sørget for krisehjælp.

- Når der sker noget, der er så traumatisk og forfærdeligt, så har vi også en forpligtelse som skole. Derfor har vi taget hånd om både de berørte elever, men også resten af skolens elever her til morgen, fortæller skolelederen.

- Det har både vores personale gjort, og der har også været relevante fagpersoner til stede. Vi lever i et lille lokalsamfund, så derfor har vi også en forpligtelse til at tage os af alle børn.

Fokus på trivsel

Skolen sørger fremadrettet for  at holde fokus på elevernes trivsel og ad den vej sikre en god skolegang.

- Det handler et stykke henad vejen om at få talt tingene igennem. Få talt om de historier, man har hørt, og hvordan de påvirker både børn og voksne. Den bedste medicin er at få talt tingene godt igennem, siger Dorthe Baun.

Den 15-årige dreng stak pigen gentagne gange til klassefesten, men pigen slap med overfladiske sår. En anden pige blev også ramt, men slap ligeledes uden alvorlige skader.

Drengen blev anholdt lørdag morgen og fremstillet i grundlovsforhør senere på dagen. Han blev varetægtsfængslet frem til 22. november og er grundet sin alder anbragt i surrogat.


Nyhedsoverblik