Økonomisk underskud på Kobberbakkeskolen: Skolebestyrelse bakker op om stram spareplan

Bestyrelsen på Kobberbakkeskolen bakker op om den nye spareplan, der skal rette op på skolen millionunderskud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nu er spareplanen klar, der på fire år skal rette op på det økonomiske underskud på Kobberbakkeskolen i Næstved Kommune.

Den blev fremlagt på et skolebestyrelsesmøde torsdag aften. Planen er, at underskuddet på omkring 13 millioner kroner skal tilbagebetales frem mod juni 2023.

quote Vi kan jo ikke komme uden om, at vi skal spare de penge rundt omkring

Søren Schmidt Wienke, skolebestyrelsesformand på Kobberbakkeskole

Den plan bakker Skolebestyrelsen op om.

- Det gør vi, fordi vi er nødt til det. Vi kan jo ikke komme uden om, at vi skal spare de penge rundt omkring, og så må vi jo finde den bedst mulige løsning på det, siger skolebestyrelsesformand Søren Schmidt Wienke.

En generel tilbageholdenhed

Ifølge skolebestyrelsesformand er spareplanen stadig under udarbejdelse.

- Der bliver der stadig arbejdet på, hvordan der skal spares. Der er ikke nogen fuldstændig løsning på, hvor og hvordan, der skal spares. Men det skal mindst muligt gå ud over børnene og medarbejderne. Vi skal finde en løsning, hvor det kan fungere, siger Søren Schmidt Wienke.

Kobberbakkeksolen Sydby skilt
Læs også
Underskuddet vokser:
Skole har brugt 11,2 millioner kroner for meget
Kobberbakkeksolen Sydby skilt
Læs også
Underskuddet vokser:
Skole har brugt 11,2 millioner kroner for meget

Skolen har indført generel tilbageholdenhed, så der ikke anskaffes andet end det, der er helt nødvendigt i forhold til skolens primære drift. Der er blandt andet indført ansættelsesstop på skolens afdelinger, og der sættes ikke vikar på en opgave, før det er undersøgt, om fraværet kan dækkes af allerede ansat personale.

- Det kan være, de større børn bliver sendt hjem med en opgave, de skal løse i stedet for at sidde ovre i skolen og løse den. Eller en lærer kan dække to klasser, hvis de sidder og laver nogle opgaver. På den måde prøver man at dække det ind, siger Søren Schmidt Wienke.

Ny skoleleder har en åben ledelsesstil

På trods af, at der skal reduceres i vikartimer, har personalet på skolen ifølge skolebestyrelsesformand, indtil videre taget godt imod spareplanerne.

quote Vi prøver at holde ledelsen i ørerne med, hvad de går og laver. Men vi har stor tillid til at Klaus kan håndtere den her opgave

Søren Schmidt Wienke, skolebestyrelsesformand på Kobberbakkeskole

- Den nye skoleleder er meget åben og informerer hele tiden personale og forældre. Det er også meningen, at der skal holdes et informationsmøde her i maj/juni, hvor forældrene bliver orienteret om, hvad der er foretaget for at spare de penge, vi skal spare, siger Søren Schmidt Wienke.

Den nye skoleleder Klaus Da Cuncha blev ansat som ny leder pr. 1. februar 2019 og var på dette tidspunkt ikke klar over, hvordan den økonomiske situation så ud.

- Vi prøver at holde ledelsen i ørerne med, hvad de går og laver. Men vi har stor tillid til at Klaus kan håndtere den her opgave.

Skolebestyrelse var ikke orienteret om underskuddet

I februar kom det frem, at Kobberbakkeskolen på kort tid har fået et underskud på flere millioner kroner. Men skolebestyrelsen var ikke blevet orienteret på forhånd om den økonomiske udvikling.

- Det blev vi samtidig med, at offentligheden blev det. Før hørte vi ikke om det. Vi har spurgt til det nogle gange fra skolebestyrelsens side, og der fik vi at vide, at det var der styr på, siger Søren Schmidt Wienke.

quote Det har været for mange medarbejdere, og så har der været flere børn i specialtilbuddene, end der har været budgetteret med

Søren Schmidt Wienke, skolebestyrelsesformand på Kobberbakkeskole

Tidligere viceskolechef i Næstved Kommune er blevet tilkaldt for at kulegrave økonomien og lave en redegørelse og handleplan for, hvordan skolen kommer tilbage på ret kurs.

- Der er mange ting, der har haft indflydelse på det. Det har været for mange medarbejdere, og så har der været flere børn i specialtilbuddene, end der har været budgetteret med, siger Søren Schmidt Wienke.

molbilfri_skole.jpg
Læs også
Flere millioner kroner forsvundet i budgettet på omstridt folkeskole
molbilfri_skole.jpg
Læs også
Flere millioner kroner forsvundet i budgettet på omstridt folkeskole

Redegørelsen viser, at der generelt har været manglende kontrol med vikardækning og manglende fokus på flytning af elever fra almen til specialtilbud på skolen

- Der bliver arbejdet på at finde ud af, om det er det rigtige specialtilbud, børnene er i, eller om man kan løse det på andre måder. Men det er en lang, sej kamp. Men det er ikke noget, vi kan ændre på med det samme. Man kan ikke rive børn ud af specialtilbud fra den ene dag til den anden, siger Søren Schmidt Wienke.


Nyhedsoverblik