Underskuddet vokser: Skole har brugt 11,2 millioner kroner for meget

Kobberbakkeskolen i Næstved har brugt 11,2 millioner kroner mere end budgetteret. Det kom frem på et møde i Børn- og Skoleudvalget mandag. Foto: Morten Spuhr - TV ØST

Først hed underskuddet ti millioner kroner, men nu viser en redegørelse, at Kobberbakkeskolen i Næstved har brugt 11,2 millioner kroner for meget.

Underskuddet på en af Næstveds største skoler, Kobberbakkeskolen, er større end først antaget.

Merforbruget lyder nu på 11,2 millioner kroner med udgangen af februar. Det er kommet frem i en redegørelse, som Børn- og Skoleudvalget blev præsenteret for på et møde i dag.

Det her må ikke kunne forekomme en anden gang, det er helt uacceptabelt.

Lars Hoppe Søe (R), formand, Børn- og Skoleudvalget, Næstved Kommune

- Det er voldsomt alvorligt for en skoles økonomi pludselig at stå med et underskud på mere end 11 millioner kroner, og det er også derfor, vi har brug for at få kigget på ansvaret. Det her må ikke kunne forekomme en anden gang, det er helt uacceptabelt, sagde udvalgets formand, Lars Hoppe Søe (R) efter mødet.

Det var i februar, at budgetoverskridelsen kom for dagens lys. Dengang lød budgetoverskridelsen på ti millioner kroner. Det fik den nye skoleleder på Kobberbakkeskolen til at indføre ansættelsesstop for at bremse de løbske udgifter.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kobberbakkeskolens merforbrug er større end først antaget. Foto: Morten Spuhr - TV ØST

Dyr specialskole

Redegørelsen slår fast, at den helt store synder er specialskoleområdet. Et område, der vejer tungt på skolens budget, da Kobberbakkeskolen er centrum for Næstveds specialskoletilbud.

Kunne det være et udtryk for, at der har været flere specialskoleelever, end I egentlig havde regnet med i budgettet?

- Jamen, det er noget af det, som vil kræve en yderligere uddybning. Vi kan bare se, at der mangler rigtig mange penge på specialområdet. Hvordan det så lige er fremkommet, er det, vi har brug for at blive klogere på, siger Lars Hoppe Søe (R) med henvisning til, at udvalget har bedt om en mere dybdegående redegørelse om skolens økonomi.

Artiklen fortsætter under billedet.

Formand for Børn- og Skoleudvalget, Lars Hoppe Søe (R), vil gerne have placeret et ansvar for den store budgetoverskridelse. Foto: Morten Spuhr - TV ØST

Hvilken af skolens fem afdelinger, der har stået for den største budgetoverskridelse, er fortsat uklart.

- Vi kan bare sige, at der er et kæmpe merforbrug på hele Kobberbakkeskolen, siger Lars Hoppe Søe. 

Udvalget skal mødes igen om 14 dage og håber så at være blevet klogere på, hvad der præcis er gået galt på Kobberbakkeksolen.

- Vi skal have fundet ud af, præis hvor problemerne er opstået henne. Så skal vi have lavet en handleplan, der selvfølgelig gør, at skolen kan se sig igennem den her proces, for det er rigtig mange penge at skulle finde på én skole. Det skal vi politisk forholde os til og hjælpe dem med, og så skal vi have placeret et ansvar, lyder det fra udvalgsformanden.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App