For cirka et år siden sprang champagnepropperne i Herning for kokkeelev Lasse Zacho Andersen, der dengang var elev i restaurant Støvlet Katrines Hus i Sorø.
Han vandt nemlig DM i Skills i kokkekategorien.
I april skal konkurrencen afholdes igen - denne gang i Næstved. Og det glæder sidste års vinder.
Vi skal holde Skills for at blive ved med at reklamere for erhvervsfagene
- Det er godt, Skills bevæger sig rundt på Danmarkskortet. For Næstved som by er det jo godt, der kommer så mange gæster til byen. Sidste år i Herning var der mange jyder og ikke så mange fra Sjælland. Nu kommer der så langt flere gæster fra området omkring Næstved, og dermed kommer man ud til flere unge, siger Lasse Zacho Andersen.
Struktur og skarphed
For Lasse Zacho Andersen gav det noget ekstra til uddannelsen at være med i konkurrencen.
- Træningen og optakten til Skills gjorde mig skarpere på at holde fokus i lang tid, siger han og fortsætter:
Træningen og optakten til Skills gjorde mig skarpere på at holde fokus i lang tid
- Jeg lærte det med struktur - altså opsætning af et køkken, og hvordan du skal agere i forhold til, at du har så og så mange ting, du skal nå på så kort tid. Der gik det op for mig, hvor vigtigt det er, at du har en ordentlig opstillet to-do-liste, og du har nogle tidspunkter, du skal overholde, forklarer han.
Mange jobtilbud
Kort tid efter titlen som Danmarks bedst kokkeelev var i hus, blev Lasse Zacho Andersen udlært. Og så var det pludselig svært at vælge, hvad der skulle ske. Han havde egentlig et jobtilbud på hånden, men titlen åbnede nye døre.
- Efter jeg vandt, var det ret overvældende. Det var et fedt skulderklap. Jeg fik mange jobtilbud, og jeg fik meget opmærksomhed fra diverse medier. Og der var gæster, der kom på vores restaurant for at se, hvad det var for noget, fortæller han fra køkkenet på selvsamme restaurant, Støvlet Katrines Hus.
Chefkok for det hele
Han endte nemlig med at blive. Ikke længere som elev, men han fik tilbudt stillingen som chefkok for det hele. Og det tilbud kunne han ikke sige nej til.
Så nu er det ham, der skal inspirere og lære fra sig, så hans elever på restauranten får lyst til at deltage i Skills. En konkurrence, Lasse Zacho Andersen ser som et stort plus for alle erhvervsuddannelser.
Jeg fik mange jobtilbud og jeg fik meget opmærksomhed fra diverse medier
- Vi skal beholde Skills for at blive ved med at reklamere for erhvervsfagene. Det, der er sindsygt fedt ved Skills er, at der er så mange gæster, der kigger på i de dage, det strækker sig over. Alle erhvervsfag er stort set repræsenteret, siger chefkokken.
Blod på tanden
Og i år dukker han også op til konkurrencerne, der løber af stablen den 4.-6. april i Næstved - denne gang dog ikke som konkurrencedeltager.
- Jeg skal ud at være gæst denne her gang. Og mit personale skal med, hvis det flasker sig med restaurantens åbningstider. Og måske får kokkeeleverne hos mig selv blod på tanden til at prøve, slutter den nuværende indehaver af DM-titlen i Skills for kokkeelever.