Find din kommune: Skattelettelser skævvrider landet, mener 3F

00:38

3F's forbundsformand, Per Christensen, mener, at skattelettelserne skrævvrider landet.

Det er især borgerne i enkelte kommuner, der får noget ud af regeringens skattelettelser. Det viser ny analyse.

Der er stor forskel på, hvor meget borgere i forskellige kommuner har fået ud af de mange skattelettelser, som er blevet vedtaget politisk siden 2002.

Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Analysen viser, at borgere i kommuner, der i forvejen har de højeste indkomster, også har fået væsentligt mere ud af skattelettelserne, end borgere i resten af landet. 

Skattelettelser i indkomstskatten har nemlig betydet, at de ti procent af befolkningen med højest løn har oplevet en fremgang i deres indkomst på 9,4 procent. Men for de ti procent af befolkningen med lavest løn har skattelettelserne kun resulteret i en fremgang på 0,9 procent. 

Det betyder, at dem nord for København i eksempelvis Gentofte har betydeligt mere ud af skattelettelserne end folk i Varde og Vordingborg

Per Christensen, 3F's forbundsformand

3F: - Det er skævt

For eksempel er den gennemsnitlige indkomst i Guldborgsund Kommune steget med 2,8 procent, mens det er steget med 7,3 procent i Gentofte.

Det svarer til, at den disponible indkomst i gennemsnit er steget med 6.400 kroner for borgere i Guldborgsund Kommune og 32.200 kroner i Gentofte.

Og det er et stort problem, mener de i 3F.

- Vi har altid haft det sådan, at dem, der tjener mest, også betaler mest i skat. Nu er det imidlertid blevet sådan, at borgere, der tjener mest, også betaler mindre i skat, i forhold til hvad de burde gøre. Det betyder, at dem nord for København i eksempelvis Gentofte har betydeligt mere ud af skattelettelserne end folk i Varde og Vordingborg. Og det er skævt, siger 3F's forbundsformand, Per Christensen, til TV ØST.

Det er særligt arbejdere i transport-, fabriks- og restaurations-branchen, der har fået mindst ud af skattelettelserne, viser analysen.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App