Skarp kritik af sygehus: Svigtede svag patient

Den 73-årige patient Venny Mortensen blev svigtet på Slagelse Sygehus, og fik ikke den overvågning, han havde brug for.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Han skulle have haft en fast vagt, men blev overladt til sig selv – og blev samtidig udsat for flere tilfælde af svigt fra sygehusets side.

For den 73-årige Venny Mortensen blev det mildest talt ingen god oplevelse, da han blev overført til neurologisk behandling af eftervirkningerne af en hjerneblødning i foråret 2016 – en indlæggelse, der varede frem til hans død.

Nu kritiseres forløbet skarpt af Styrelsen for Patientsikkerhed. Det skriver Sjællandske.

Behandlingen var ikke fagligt forsvarlig, og der var en række svigt i behandlingen af den ældre mand på neurologisk afdeling på Slagelse Sygehus.

Efter en operation på Rigshospitalet var hans tilstand ellers lovende, men det gik helt galt under efterbehandlingen i Slagelse, hvor han fik lungebetændelse, fordi han fik maveindhold i lungerne. Fik medicin, som burde have været under opsyn – og fik lagt et urinvejskateter, som ikke blev åbnet, sådan så han ikke kunne komme af med sin urin.

Hospitalet tager ifølge Sjællandske kritikken til efterretning. De mener, at sagen er opstået på grund af personalemangel på sygehuset i den periode, hvor den 73-årige var indlagt.


Nyhedsoverblik