Gymnasium indgår samarbejde med en af Europas største basketklubber

Sportsakademiet på Stenhus Gymnasium i Holbæk allierer sig med en af de allerbedste basketballklubber i Europa. Det skal bringe elitesport til byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Uddannelsesophold i udlandet og adgang til nogen af de allerbedste trænere.

Det bliver muligheden for Holbæk, efter Sports Akademiet på Stenhus Gymnasium har indgået en samarbejdsaftale med en af Europas største basketballklubber, Zalgiris Kaunas fra byen Kaunas i Litauen.

Klubben har netop spillet semifinalen i basketballens udgave af fodboldens Champions League-tunering, der hedder Euro League.

quote De er gale med basketball derudover. Og jeg tror, at vi kan lære meget af dem

Jesper Winther Sørensen, leder, Sports Akademiet på Stenhus Gymnasium

- Samarbejdet vil fungere på flere planer. Vi vil samarbejde om talentudvikling og adgang til nogle af de allerbedste trænere, siger Jesper Winther Sørensen, der leder af Sports Akademiet på Stenhus Gymnasium.

Samarbejdet indebærer blandt andet, at der afholdes træningsforløb på akademiet allerede fra juni måned, og at fire elever fra skolen får lov til at træne med i den litauiske klubs talentarbejde. 

Tilfældig forbindelse gav bonus

Jesper Winther Sørensen fortæller, at samarbejdet kom i stand i kraft af et et andet arbejde med badminton-træning, hvor den ene ting greb den anden, og pludselig var forbindelsen til holdet fra Litauen skabt.

Sådan så det ud, da aftalen mellem Sports Akademiet på Stenhus Gymnasium og Zalgiris Kaunas blev underskrevet. Til venstre ses Robertas Javtokas fra klubben, i midten Jesper Winther Sørensen fra Stenhus Gymnasium og til højre Steen Guido, sportsdirektør i Dansk Basketforbund.
Sådan så det ud, da aftalen mellem Sports Akademiet på Stenhus Gymnasium og Zalgiris Kaunas blev underskrevet. Til venstre ses Robertas Javtokas fra klubben, i midten Jesper Winther Sørensen fra Stenhus Gymnasium og til højre Steen Guido, sportsdirektør i Dansk Basketforbund. Foto: Sports Akademiet på Stenhus Gymnasium

Basketball er en langt større sport i det østeuropæiske østersøland, end det er herhjemme. Zalgiris Kaunas kan således i størrelse sammenlignes med eksempelvis FCK herhjemme.

- De er gale med basketball derudover. Og jeg tror, at vi kan lære meget af dem. Også organisatorisk om, hvordan man får så stor en klub til at fungere, siger han.

Håbet er, at det samtidig kan påvirke basketballarbejdet på hele Sjælland.

- I øjeblikket er det sådan, at Vestsjælland er uopdyrket lang set med basketball-briller. Der er mange klubber, men de er alle sammen små. Vi tror, at det er med til at skræmme ambitiøse talenter væk. Set med vores briller er der et stort potentiale i området, hvis vi kan styrke samarbejdet mellem klubberne her på Sjælland og skabe bedre forhold for de ambitiøse unge, siger Jesper Winther Sørensen.

 


Nyhedsoverblik