Skal i fængsel: Far brændte sin søn med cigaretter og ramte ham med sten

En 52-årig mand fra Kalundborg er onsdag blevet idømt otte måneders ubetinget fængsel for blandt andet at brænde sin søn med cigaretter på kroppen flere gange.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Slag i numsen, stenkast og brændemærkning med cigaretter sendte onsdag en 52-årig mand i fængsel for vold mod sine to børn.

De to drenge på i dag 12 og 14 år blev gentagne gange udsat for vold, da de var mellem fem og 13 år gamle. Det skete i hjemmet over en otteårig periode, hvor deres 52-årige far adskillige gange brændte den yngste dreng med cigaretter og i flere tilfælde kastede sten efter ham, mens han sad i et træ.

Faderen slog desuden gentagne gange begge drengene bagi.

Erkender slag

De 52-årige far til drengene blev onsdag idømt otte måneders ubetinget fængsel ved retten i Holbæk. Han er, udover volden, kendt skyldig i vidnetrusler mod den yngste dreng - han blev truet for at undgå at tale med politiet om sagen.

Også den 52-årige mands samlever, en 52-årig kvinde, blev idømt tre måneders fængsel for at have slået drengene bagi.

Manden fortalte i retten i Holbæk, at hjemmet var konfliktfyldt, og han erkendte at have slået de to drenge bagi, men han nægter at have brændt drengen med cigaretter, at have kastet sten efter ham samt at have truet ham til ikke at gå til politiet.

En rigtig grov sag

Det er blandt andet ar på den yngste søns krop der vidner om, at han er blevet brændt med cigaretter adskillige gange. Ifølge anklagerfuldmægtig, Anders Rechendorff fra Midt – og Vestsjællands Politi, er sagen af grov karakter.

- Det er en sag i den rigtig grove ende, når vi snakker vold. Det er heldigvis ikke tit, vi ser sager af den kaliber. Vi er ude over, at man har mistet besindelsen i en situation, og sagen har mere karakter af mishandling. Jeg synes, at rettens dom vidner om sagens grove karakter, når man vælger at give ubetinget fængsel til en ikke tidligere dømt person, siger anklagerfuldmægtig Anders Rechendorff hos Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.  

Både den 52-årige mand og hans 52-årige samlever har anket dommen til landsretten.

Udover de to er også samleverens mor blevet idømt 20 dages betinget fængsel for også at have slået den ene dreng bagi.

Drengene har siden foråret 2016 været anbragt uden for hjemmet.


Nyhedsoverblik