Politikere giver ekstra millioner: Skal gøre Sundhedsplatformen mere brugervenlig

Politikerne i Region Sjælland har indgået en ny aftale, hvor de giver flere millioner til at forbedre it-systemet Sundhedsplatformen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sygeplejerskerne, lægerne og lægesekretærerne i Region Sjælland kan se frem til en lettere hverdag.

For politikerne i Region Sjælland har besluttet at tilføre ekstra millioner kroner for at gøre systemet mere brugervenligt for personalet.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelse.

Ifølge den oprindelige budgetaftale, skulle sygehusene bruge 3,5 millioner kroner af deres egne budgetter til forbedringer af it-systemet. Men det har politikerne nu valgt at ændre. I stedet tilføres fem til 10 millioner kroner til at forbedre forholdene omkring it-systemet.

- Sundhedsplatformen skal være en hjælp i hverdagen, der giver lægerne mere tid til patienterne. I en tid hvor økonomien er under pres, ønsker vi heller ikke at belaste sygehusenes budgetter yderligere. Derfor har vi valgt at ændre budgetaftalen for 2018, siger Tina Boel (SF), der er formand for styregruppen for Sundhedsplatformen i Region Sjælland.

09279b20-d184-4644-aa54-2d742155b3d8.jpg
Læs også
Personale vil skrotte omdiskuteret it-system - ministersvar giver dem vind i sejlene
09279b20-d184-4644-aa54-2d742155b3d8.jpg
Læs også
Personale vil skrotte omdiskuteret it-system - ministersvar giver dem vind i sejlene

Giver forbedringer for borgere og medarbejdere

Midlerne skal mere præcist være med til at tilpasse systemet bedre til de lokale arbejdsgange på sygehusene, og så skal systemet finindstilles og der skal rettes fejl i systemet. Det er især på de afdelinger og i de specialer, hvor sygehusene selv vurderer, at der er de største udfordringer.

Derudover kan personalet, ifølge Region Sjælland, se frem til at få mere hjælp til hverdagen.

- Så vi skruer op for hjælpen til personalets daglige arbejde med Sundhedsplatformen og går bort fra den gamle aftale om at prioritere 3,5 millioner kroner fra sygehusenes egne budgetter. Jeg synes, vi er landet på en god aftale, der vil give forbedringer for vores medarbejdere, for sygehusene og for borgerne, siger Tina Boel (SF) i pressemeddelelsen.

Pengene i den nye aftale hentes, ifølge Region Sjælland, inden for regionens anlægsramme for 2018, og derfor kommer aftalen ikke til at belaste sygehusenes budgetter.


Nyhedsoverblik