Skælskør har fået en ny permanent badebro

Vinterbadere og andre vandhunde kan nu glæde sig over en helt ny badebro på Kobæk Strand. Den blev indviet lørdag morgen med fællessang og badning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lørdag morgen klokken ni var en stor flok vinterpåklædte mennesker mødt op på Kobæk Strand. Og på melodien fra 'Svantes lykkelige dag' blev der sunget fællessang med lungernes fulde kraft.

Hovedparten af de fremmødte var vandglade mennesker fra Skælskør Morgenbadere.

quote Vi bader hele året

Kamma Juel, formand for Skælskør Morgenbadere

Grunden til at netop de og resten af flokken havde fundet vej til stranden på en ellers blæsende og kold efterårsdag i november var indvielsen af en helt ny badebro.

Ja, det lyder skørt at indvie en badebro lige op til juletid. Men det giver god mening, når man erfarer, at Skælskør Morgenbadere hopper i vandet - om det er syv grader eller 20 grader.

- Vi bader hele året. 

vinterbaderis.jpg
Læs også
Kulde og frost nærmer sig: Pas på når du vinterbader
vinterbaderis.jpg
Læs også
Kulde og frost nærmer sig: Pas på når du vinterbader

Så kort kan det siges fra formanden i klubben, Kamma Juel. Hun holdt en lille tale og takkede deri Slagelse Kommune for at have opført badebroen.

- Vi bader klokken syv om morgenen. Så det kan være svært at se noget. Man skal igennem en masse tang, og der kan være alt muligt deri, siger hun med et smil.

Derfor er badebroen en tiltrængt tilføjelse til den ellers glimrende badestrand i Skælskør.

Badebro i millionklassen

Der har de sidste 20 år allerede eksisteret en badebro på netop Kobæk Strand, men det var en såkaldt sommerbadebro. Den blev nemlig taget op om vinteren.

Den er blevet gammel og slidt, for slet ikke at tale om ødelagt af stormen Ingolf. Derfor skulle der bygges en ny bro.

Ifølge Formand for Landdistrikts-, Teknik,- og Ejendomsudvalget i Slagelse Kommune, Henrik Brodersen (DF), så kostede det i omegnen af 30.000 kroner per gang, den gamle bro skulle tages op og sættes i vandet.

- Og hvis vi skulle havde en ny tilsvarende kostede den 300.000 kroner, fortæller udvalgsformanden. 

Den nye, dog ufærdige badebro på Kobæk Strand i Skælskør. Den forventes at være færdigbygget i 2018.
Den nye, dog ufærdige badebro på Kobæk Strand i Skælskør. Den forventes at være færdigbygget i 2018. Foto: Alexander Brun - TV ØST

Derfor valgte man en dyrere, men trods alt permanent, løsning i stedet.

Den nye badebro koster 1.150.000 kroner.

- Det virker af meget, men det er en flot badebro, vi får. Det er godt for turismen, og hvis vejret ellers arter sig, så tror jeg mange lokale også vil få glæde af den, siger Henrik Brodersen (DF).

Så han mener, at det er investeringen værd. Ligeså gør Skælskør Morgenbadere, som straks, at båndet er klippet, vælger at hoppe i de store bølger og syv grader kolde vand.

Men som de siger: Det giver et godt kick om morgen.


Nyhedsoverblik