Skæbnens time nærmer sig for skolesammenlægning: - Bare politikerne nu ikke ændrer mening

Anja Kjær Rygaard Jensen er mor til en elev på Lindeskovskolen. Hun håber, kommunalpolitikerne holder fast i deres planer om en skolesammenlægning mellem Lindeskovskolen og Østre Skole, når der er byrådsmøde torsdag. Foto: TV2 ØST

Torsdag tager byrådet i Guldborgsund Kommune stilling til, om Lindeskovskolen og Østre Skole skal lægges sammen.

- Det eneste rigtige er at lægge de to skoler sammen, hvis vi skal komme den her ulighed til livs.

Sådan lyder det fra Anja Kjær Rygaard Jensen, som er forælder til et barn på Lindeskovskolen.

Det eneste rigtige er at lægge de to skoler sammen, hvis vi skal komme den her ulighed til livs

Anja Kjær Rygaard Jensen, forælder til et barn på Lindeskovskolen

Lindeskovskolen er igennem en årrække blevet fravalgt af mange danske forældre, og andelen af tosprogede børn er nu oppe på over 80 procent af de knap 200 elever, der går på skolen.

Derfor vil et flertal i Børn-, Familie- og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune nedlægge naboskolen, Østre Skole, og flytte skolens elever over på Lindeskovskolen. Torsdag aften skal byrådet så tage endelig stilling til sagen.

Ikke nok plads på Østre Skole

Anja Kjær Rygaard Jensen mener, det er den rigtige løsning.

- Det er jo et ønske, vi har haft på Lindeskovskolen i mange år, siger hun.

Hun synes, det er fornuftigt at pege på Lindeskovskolen, som den skole, der skal rumme hele områdets børn.

Vi har kæmpet for at få en god skole op at stå

Erik Leth, forælder til tre børn på Østre Skole

- Man kan jo ikke have 700 elever på Østre Skole. Der er ikke plads. På Lindeskovskolen har vi en hal, boldbaner og skov. Alternativt skulle man bygge noget helt nyt, men hvorfor skulle man det, når man sagtens kan bruge bygningerne, spørger hun.

Modstand fra Østre Skoles forældre

En stor gruppe forældre på Østre Skole er dog ikke tilhængere af, at deres skole måske skal nedlægges og lægges sammen med Lindeskovskolen. De demonstrerede mod beslutningen i lørdags.

- Vi har kæmpet for at få en god skole op at stå. Og så kan man sige, at der er et problem på Lindeskovskolen med, at der er 80 procent tosprogede elever. Men at de så pålægger vores børn at løse det problem – og så endda på udebane – det synes jeg simpelthen ikke er i orden, sagde Erik Leth, som er forælder til tre børn på Østre Skole.

Se i videoen herunder, hvordan det så ud, da forældrene demonstrerede mod skolesammenlægningen i lørdags.

01:23

Lørdag den 15. juni demonstrerede en masse forældre i Nykøbing Falster mod planerne om at lægge skolerne Østre Skole og Lindeskovskolen sammen.  Foto: Jan Vinholdt - TV2 ØST

Luk video

- Vi havde også alle fordommene

Anja Kjær Rygaard Jensens to børn har begge gået på Lindeskovskolen. Men til at begynde med gik de faktisk på Falster Lilleskole, fordi hun og manden ikke var begejstrede for, at de skulle begynde på Lindeskovskolen.

- Vi havde også alle fordommene, men da Falster Lilleskole så lukkede, blev vi enige om at give Lindeskovskolen en chance, og vi har været rigtig glade for den, siger hun.

Hun føler ikke, at hendes døtre har lidt under, at der går mange elever med anden etnisk baggund på skolen.

Vi havde også alle fordommene, men da Falster Lilleskole så lukkede, blev vi enige om at give Lindeskovskolen en chance, og vi har været rigtig glade for den

Anja Kjær Rygaard Jensen, forælder til et barn på Lindeskovskolen

- Mine piger kan da nogle ord på arabisk, men det er vel også en del af den verden, vi lever i. Indbyrdes taler børnene dansk på skolen, fortæller hun.

Forælder: Giv det en chance

Anja Kjær Rygaard Jensen har godt hørt om modstanden fra forældrene på Østre Skole, og hun vil da heller ikke selv være begejstret, hvis det var hendes datters skole, der stod til lukning.

- Jeg kan godt sætte mig ind i det. Ingen regnede med, at alle ville klappe i hænderne, men jeg synes, man skal give det en chance, siger hun og fortsætter:

- Bare politikerne nu ikke ændrer mening og springer i målet, for børnene bliver aldrig blandet sammen, hvis ikke der bliver gjort noget.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App