Silo-sprængning i Vordingborg gik galt: Sprængningsleder slipper for tiltale

​Sydsjællands og Lolland-Falsters Politiet indstiller efterforskningen af en høj silo på Vordingborg Havn, der væltede den forkerte vej under en sprængning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det gik helt galt, da sprængningsleder Kenneth Wegge trykkede på knappen.

En gammel silo på havnen i Vordingborg skulle fredag den 6. april sprænges, og sprængningslederen havde nøje placeret sprængstoffet.

Men det gik ikke som planlagt. Foran flere hundrede fremmødte væltede den 50 meter høje silo til den forkerte side.

Lige siden har politiet efterforsket sagen for at undersøge, om der skulle placeres et ansvar. Den efterforskning er nu indstillet, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Væltede ned i bibliotek 

Siloen væltede ned i Vordingborg Bibliotek og efterlod sig omfattende skader. Ingen personer kom til skade, da omkringliggende bygninger var evakueret af sikkerhedsmæssige årsager inden sprængningen.

Men for at kunne vurdere, om sprængningen var tilrettelagt forsvarligt, har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi indhentet en uafhængig vurdering fra Lauritzen Advising af den sprængningsplan, der lå til grund for sprængningen.

Læs også
Sprængningsleder: Jeg er dybt rystet
Læs også
Sprængningsleder: Jeg er dybt rystet

Lauritzen Advising vurderer ifølge politiet, at planlægning og gennemførelse af sprængningen af siloen er sket i overensstemmelse med normal praksis og Dansk Sprængteknisk Forenings anvisninger.

På den baggrund har politiet valgt at indstille efterforskningen i sagen.


Nyhedsoverblik