Sidste skoledag: Forældre arrangerer 'posefest' med alkohol for eleverne

Forældre i Ringsted afholder 'posefest' for afgangseleverne for at styre deres alkoholforbrug.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I denne uge fejrer folkeskolernes ældste elever sidste skoledag. I Ringsted betød det, at der onsdag aften var såkaldt 'posefest' i Ahornhallen for afgangseleverne. 

Når eleverne dukkede op til festen med deres alkohol i en pose, blev posen afleveret til de frivillige forældre, der stod bag festen. Så fik eleven udleveret et armbånd med et nummer, mens posen blev stillet ind i baren, og på den måde skulle de unge mennesker henvende sig i baren, når de ville have noget af deres medbragte drikkelse. 

quote Hvis de synes, vi er for fulde, så siger de: I må ikke drikke. Det, synes jeg, er lidt nederen

Victor Hansen, afgangselev, Ringsted

Lisbeth Schmidt sad i indgangen til festen, og hun er selv mor til en 9. klasseelev i Ringsted. 

- Han synes ikke, det var specielt godt, men når jeg fortalte, at hvis der skulle holdes en fest, så skulle der være nogen til at hjælpe, så kunne han godt se det, siger hun. 

Eleverne: Det er lidt nederen

En af eleverne, Victor Hansen, var på den ene side meget tilfreds med, at der bliver passet på ham og hans kammerater, men: 

- Men vi får ikke lov til selv at styre, hvornår vi vil drikke, og hvornår vi ikke vil drikke, for hvis de synes, vi er for fulde, så siger de: I må ikke drikke. Det, synes jeg, er lidt nederen, siger han. 

Susanne Goldermann kom ved et tilfælde med til et møde for et par år siden, hvor man endte med at beslutte at afholde de her 'posefester'. 

- De unge mennesker vil gerne have alkohol, det kan vi ikke se os fri for. Vi må ikke sælge til unge under 18, så det gør vi ikke, og derfor er det her en god løsning, siger arrangør, Susanne Goldermann.


Nyhedsoverblik