Sidste retsdag inden dom i rocker-sag

Anklager og forsvarere procederede i dag i retten i Næstved i nævningesagen, hvor tre mænd er anklaget for at have forsøgt at dræbe en anden mand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Beviser, forklaringer og vidneudsagn er nu lagt frem. Torsdag var der procedure i sagen, hvor tre mænd, som ifølge politiet er fra Bandidos, anklages for at have forsøgt at dræbe en anden mand.

Det skulle angiveligt være sket i forbindelse med et opgør med gruppen Satudarah i en kamp om hashmarkedet i Næstved.

Skudepisoden skete den 13. november 2017 i en lejlighed på Østre Ringvej i Næstved. Her blev en dengang 25-årig mand skudt seks gange i mave, arme og ben.

DNA på patronhylster

Et af de centrale punkter i retssalen i Næstved i dag handlede om et patronhylster, som politiet fandt ved deres ransagning af lejligheden. På et patronhylster er der fundet DNA, der matcher den ene af de tre tiltalte Bandidos-rockere med mere end én til en million.

Anklageren lagde vægt på, at den tiltalte tidligere har forklaret, at han havde fået et tilbud om at købe billig ammunition, som han så ville sælge videre. Den tiltalte ville dog ikke fortælle, hvem han så havde solgt ammunition til.

Retten i Næstved behandler en nævningesag, hvor tre mænd, som ifølge politiet er fra Bandidos, anklages for at have forsøgt at dræbe en anden mand i forbindelse med et opgør med gruppen Satudarah. 

Derfor mener anklageren ikke, at man kan bruge den forklaring til noget og mener i stedet, at pilen peger på den tiltalte selv og gør ham medskyldig i drabsforsøget.

På den anden side står de tre forsvarere, der i dag gjorde opmærksom på, at der er i rockergrupper er et kodeks om, at man ikke sladrer om folk i miljøet.

Skuddene var et drabsforsøg

Anklageren brugte også dagens procedure til at argumentere for, hvorfor hun mener, at sagen handler om et drabsforsøg. Den 25-årige mand blev ramt af seks skud i mave, armen og ben.

Anklageren forklarede, at når der er skudt seks skud mod hjerte- og maveregionen, er det et held, at der ikke er tale om en drabssag.

skudepisode_paa_oestre_ringve_i_naestvedj_13.i_november_2017_line_strand.jpg
Læs også
25-årigt skudoffer var i overhængende livsfare: - Min hund fik fire skud og døde, jeg fik seks
skudepisode_paa_oestre_ringve_i_naestvedj_13.i_november_2017_line_strand.jpg
Læs også
25-årigt skudoffer var i overhængende livsfare: - Min hund fik fire skud og døde, jeg fik seks

Samtidig blev der også lagt vægt på, at når det handler om hashmarkedet i Næstved, så skal man have tilladelse af Bandidos, hvis man vil sælge. Hvis man sælger uden tilladelse, bliver man likvideret, argumenterede anklageren.

Vidner har peget på tiltalte

To vidner har tidligere udpeget to af de tiltalte som dem, der var oppe i lejligheden for at skyde den 25-årige. Samtidig har et vidne forklaret, at en af de tiltalte havde fortalt, at det var ham, der havde affyret skuddene.

Forsvarerne mener dog ikke, at de forklaringer er troværdige, da vidnerne løbende har skiftet forklaringer. Forsvarerne lagde også vægt på, at vidnerne selv er en del af det kriminelle miljø i Næstved, og at selv har solgt og røget hash.

Ex-præsident slipper for dom om manddrab

En af de tiltalte er tidligere præsident for Bandidos, men slipper i første omgang for at blive retsforfulgt for forsøg på manddrab, selvom politiet mener, han har beordret et drab.

En fejl i et anklageskriftet betyder, at han ikke kan retsforfølges. Samtidig har Østre Landsret har afvist at lade anklagemyndigheden præcisere anklagen. De resterende forhold er han dog stadig tiltalt for.

Skudepisode ved Østre Ringvej i Næstved 13. nov 2017
Læs også
Stort sikkerhedsopbud ved første retsdag i rockersag
Skudepisode ved Østre Ringvej i Næstved 13. nov 2017
Læs også
Stort sikkerhedsopbud ved første retsdag i rockersag

Det betyder dog ikke, at den tiltalte slipper for tiltalen om manddrab på sigt. Anklageren har allerede lavet et nyt anklageskrift, som bliver grundlag for en ny retssag. Hvornår den sag skal for retten er dog stadig uvist.

Det falder dom i sagen den 29. marts.

Retten i Næstved
Læs også
Fejl i anklageskrift: Tidligere rockerpræsident kan ikke retsforfølges for drabsforsøg
Retten i Næstved
Læs også
Fejl i anklageskrift: Tidligere rockerpræsident kan ikke retsforfølges for drabsforsøg

Nyhedsoverblik