Shelters er enormt populære: Hos Preben er der lidt ekstra luksus

Flere og flere tager en overnatning i det fri i et shelter. Preben Kristiansen fra Dalby Strand forsøger at gøre oplevelsen til noget særligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Frisk luft og mad over bål hitter – i hvert fald hvis man skal tro tallene for, hvor mange der tager en overnatning i et shelter.

Det er nemlig populært som aldrig før. Alene på Lolland, Falster, Møn og Sydsjælland har der indtil nu været 9.000 overnatninger i 2017. Det er næsten lige så mange som hele 2016, hvor der var 10.000 i alt.

Det viser tal fra Naturstyrelsen Storstrøm, fortæller DR P4 Sjælland.

Madam Blå og gasblus

Men ikke alle shelterne ligner dem, man kan kender. Preben Kristiansen i Dalby Strand har for eksempel bygget et på sin egen grund, og her er forholdene lidt udover det sædvanlige.

quote I dag sidder folk bare og ser på deres iPads og computere. Det gjorde man ikke i gamle dage, og den ro vil jeg gerne give de folk, der kommer her

Preben Kristiansen, Dalby Strand

Hos ham kan man blandt andet kommet på et muldtoilet af god kvalitet – og med Hitler under toiletbrættet præcis som i Matador. Der er også en bålplads med hæve-sænke-rist, som Preben Kristiansen selv har bygget, og der er brænde og vand til rådighed.

Og skulle man nu alligevel foretrække at sove indendørs, så har han faktisk også bygget en skurvogn, der skriger kolonihave – komplet med Madam Blå-kaffekande, gasblus og hjemmestrikkede viskestykker.

- I dag sidder folk bare og ser på deres iPads og computere. Det gjorde man ikke i gamle dage, og den ro vil jeg gerne give de folk, der kommer her, siger Preben Kristiansen.

Selv shelter-entusiast

Og hvorfor så give lidt ekstra, gratis glæder til dem, der kommer for at bo i shelter?

- Træ er sådan et dejligt materiale, og jeg kan bare godt lide at skabe noget. Og så er det jo dejligt, hvis nogen gider at bruge det, siger Preben Kristiansen.

quote Træ er sådan et dejligt materiale, og jeg kan bare godt lide at skabe noget. Og så er det jo dejligt, hvis nogen gider at bruge det

Preben Kristiansen, Dalby Strand

Preben selv er også shelter-entusiast i sit eget liv. Han og konen sover i et andet shelter fra maj til oktober. Hver eneste nat.

- Man sover meget bedre herude end indenfor, siger han.

Kan bare møde op

Det luksuriøse shelter og den dertilhørende skurvogn står begge to på Prebens egen grund i Dalby Strand. Det koster ikke noget at låne det, og man kan bare møde op.

- Man kan både få helt fred, men jeg er også frisk på en snak, hvis man har lyst, slutter Preben Kristiansen.

Shelteret ligger på Fægangsvejen 6, 4281 Gørlev. Skulle man have nogle spørgsmål, kan man fange Preben på friluft@mail.dk.


Nyhedsoverblik