Seniorer dyrker floorball for sundhedens skyld

17 mænd over 60 år skal spille motionsfloorball i Ringsted de næste 12 uger. Et projekt skal nemlig undersøge, om fysikken og helbredet kan forbedres.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mandag blev der løbet, svedt og trænet benmuskler, da en gruppe mænd fik testet deres fysik i Ringsted Sportscenter.

En af deltagerne var 64-årige Preben Koustrup, som fik testet formen i en løbetest.  Det er 16 år siden, han har dyrket motion, hvor han spillede fodbold. 

- Benene kunne ikke holde til at spille fodbold. Men nu synes jeg, at jeg har fået bedre bentøj.  Og der skal jo ikke sparkes til noget, når man render rundt med en stav , fortæller han til TV ØST. 

- Så jeg ville se, hvordan benene og kroppen havde det nu.

Forsøg varer 12 uger

I 12 uger skal Preben Koustrup og holdkammeraterne hver mandag og torsdag spille det såkaldte motionsfloorball i halvanden time som en del af et sundhedsprojekt. De er 17 mænd på holdet, og de er alle over 60 år - alderspræsidenten er hele 81 år gammel. 

Mandag blev det første skridt i projektet taget, da mændene fik afprøvet deres fysiske form og kondition. Når de 12 uger er gået, skal mændene nemlig testes igen for at se, om de er kommet i bedre form. 

Motionsfloorball kan forbedre sundheden

Det er folkene fra Center for Holdspil og Sundhed fra Københavns Universitet, som står bag projektet. Tilbage i 2014 undersøgte de i det samme setup effekten af 12 ugers motionsfloorball-træning, og det viste sig at have en meget positiv effekt på mændenes fysik og helbred.

Der er nemlig flere fordele ved motionsfloorball. 

- Der er høj intensitet, høj puls og rigtig godt socialt fællesskab, fordi man er afhængige af hinanden, siger Tanja Ravnholt, som er forskningsformidler i Center for Holdspil og Sundhed.

Nu vil folkene fra Center for Holdspil og Sundhed sprede erfaringerne med motionsfloorball til foreninger, så flere kan få glæde af sporten. 

Projektet med motionsfloorball er i gang flere steder på Sjælland - blandt andet i Holbæk.


Nyhedsoverblik