Seks kommuner tilbyder job under læreruddannelsen

Fremover kan man arbejde som lærervikar sideløbende med uddannelsen til lærer i seks kommuner på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Udsigten til længere tid med en SU som eneste indtægt, kan måske holde nogen fra at kaste sig ud i drømmen om at læse til lærer.

Men i seks kommuner på Sjælland og Falster kan man fremover tage en særlig skolebaseret læreruddannelse, hvor man sideløbende med uddannelsen sidder i en lærerstilling på en skole på nedsat tid. Med løn.

Den nye uddannelse er et samarbejde mellem University College Sjælland (UCSJ) og Guldborgsund, Faxe, Køge, Stevns, Sorø og Slagelse Kommuner.

quote Vi står med en ret stor udfordring på Sjælland, hvor der simpelthen er mangel på uddannede lærere

Stina Løvgreen Møllenbach, Center for Skole og Læring

- Vi står med en ret stor udfordring på Sjælland, hvor der simpelthen er mangel på uddannede lærere. Det er et stigende problem, og der er udsigt til at flere snart går på pension, og behovet derfor bliver endnu større, siger centerchefen i Center for Skole og Læring på UCSJ, Stina Løvgreen Møllenbach, til TV ØST.

Genoptager uddannelse

Lærermanglen har fået flere kommuner til at kontakte UCSJ for at afhjælpe det her problem.

- Derfor tænkte vi, at det var en god mulighed for at genoptage vores skolebaserede læreruddannelse, som vi tilbød fra 2009 til 2013. Og vi har fået rigtig bred opbakning til den. Ikke kun fra de seks deltagende kommuner, men også de andre. Det er planen, at der med tiden skal komme flere til, siger centerchefen.

Læs også
Halvdelen af nyansatte lærere er ikke læreruddannede
Læs også
Halvdelen af nyansatte lærere er ikke læreruddannede

Det nye samspil mellem uddannelsen og lærerarbejdet skal give et unikt sammenspil mellem teori og praksis, slår Stina Løvgreen Møllenbach fast.

- De konkrete udfordringer, som de studerende møder i undervisningen på skolerne, kan vi tage hånd om langt hurtigere på den her måde, siger hun.

Går ikke på kompromis

Som studerende på den skolebaserede læreruddannelse får man løn for en tredjedel uddannelsesstilling som lærer, ligesom man kan søge SU ved siden af. Dermed bliver ens samlede indtægt altså større end en almindelig SU.

Og det håber centerchefen hos Center for Skole og Læring vil trække flere studerende til.

quote De konkrete udfordringer, som de studerende møder i undervisningen på skolerne, kan vi tage hånd om langt hurtigere på den her måde

Stina Løvgreen Møllenbach, Center for Skole og Læring

- For eksempel kan der være nogle uuddannede lærervikarer derude, som måske er meget glade for arbejdet, men som godt kan mærke, at de mangler noget pædagogisk viden. Det her tilbud kan for eksempel være rettet mod dem, siger Stina Løvgreen Møllenbach og tilføjer:

- Men vi går ikke på kompromis med fagligheden. Man skal igennem de samme eksaminer, og det er den samme bekendtgørelse. Uddannelsen bliver ikke lettere, fordi man også arbejder som lærer ved siden af, siger hun.

110518AW_Skoleklasse_9_klasse_Antvorskov_Skole.jpg
Læs også
Slagelse mangler læreruddannede undervisere
110518AW_Skoleklasse_9_klasse_Antvorskov_Skole.jpg
Læs også
Slagelse mangler læreruddannede undervisere

Undervisningsdelen af læreruddannelsen finder sted på UCSJ i Vordingborg. For at komme ind, skal man både søge en uddannelsesstilling i en af de seks kommuner, samtidig med at man søger ind på læreruddannelses i Vordingborg. Du skal altså både opfylde kravene til optagelse på læreruddannelsen og blive ansat i en uddannelsesstilling.

Der er ansøgningsfrist til den skolebaserede læreruddannelse 15. marts.

110917_Rasmus_Langhoff.jpg
Læs også
Lærermangel i Kalundborg: Vi er ude på et skråplan
110917_Rasmus_Langhoff.jpg
Læs også
Lærermangel i Kalundborg: Vi er ude på et skråplan

Nyhedsoverblik