Seje kvinder udløser lokal fodboldfeber

Da de danske fodboldkvinder torsdag kvalificerede sig til finalen i EM, fuldte de særlig med i de to landsbyer Jernløse og Regstrup syd for Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Torsdag aften kunne Simone Boye Sørensen sende de danske fodboldkvinder i EM finalen med en scoring i straffesparkskonkurrence i forlænget spilletid. Men for hele Danmarks forsvarsgeneral startede det i Jernløse uden for Holbæk for knap tyve år siden.

- Man kunne allerede dengang se, at hun kunne drive det til noget stort, fortæller hendes tidligere træner Dennis Bendorff.

Det var nemlig på den lokale fodboldbane, at Simone Boye Sørensen første gang snørede fodboldstøvlerne som 5-årig.

- Hun var bare en super dygtig teknisk fodboldspiller. Da vi havde hende spillede hun central midtbane, hun kunne styre en hel kamp, lyder det fra den tidligere træner.

Selvom talentet var til de helt store klubber, så blev hun i den lokale klub, til hun var 15 år gammel. Det betyder meget for byen i dag.

- Det er stort at se, at en spiller fra en lille lokal klub som vores kan drive det til det, hun har gjort. Det tror jeg, vi alle sammen er stolte af her i Jernløse, siger Dennis Berndorff.

Hele byen holdt vejret

Så da Simone Boye Sørensen torsdag aften gik frem mod det afgørende straffespark, holdt de vejret I Jernløse.

- Jeg tror, jeg taler for hele byen, når jeg siger, at det var fantastisk at se hende gå op og tage det straffespark, slår Dennis Berndorff fast.

Og i dagene efter er stemningen i byen høj.

- Jeg vidste det faktisk ikke, men min far sagde det, lige da hun skulle til at sparke. Det synes jeg er ret vildt. Jeg har set hende hernede to gange, siger Jacob Lorentzen, der i dag er taget ned på boldbanen.

For i dag er motivationen for at træne lidt højere.

- Ja vi træner lidt ekstra i dag, siger Nicklas Krüger Odsherred.

Nu er der nemlig kommet ekstra håb i Jernløse IF.

- Jeg drømmer om at blive lige som hende, jeg vil også gerne være professionel fodboldspiller, lyder det fra Nicklas Krüger Odsherred.


Nyhedsoverblik