Sebastian har ingen far - voksenven hjælper ham gennem hverdagen

00:54

Børns Voksenvenner skaber venskaber mellem børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel. Der er cirka 4000 venskaber over hele landet. Video: Emilie Grav - TV2 ØST

Allan Nicolaisen er voksenven til Sebastian Rostock Falcone, der er alene med sin mor. Søndag fik de sammen afprøvet grænser i 25 meters højde.

Børn og voksne med gule hjelme og sikkerhedsliner på kroppen stimler sammen i skoven. Om et øjeblik begynder et klatreeventyr i træernes toppe.  

Det er dejligt at have Allan med, når jeg ikke har nogen far. For hvis min mor var med, så skulle min lillebror også med, og så skulle vi vente på ham og alt muligt

Sebastian Rostock Falcone, Skælskør

- I skal igennem en prøvebane lige om lidt, og når I har været igennem den, så er skoven åben. Husk at den vigtigste regel er, at I er klikket ind, før I kravler op, forklarer en af instruktørerne på Camp Adventure, der ligger ved Rønnede.

Venner siden december

Så begiver Allan og Sebastian sig over mod banen og forsøger koncentreret at klikke deres sikkerhedssele fast på den wire, som de meget snart skal suse af sted i.

- Det er dejligt at have Allan med, når jeg ikke har nogen far. For hvis min mor var med, så skulle min lillebror også med, og så skulle vi vente på ham og alt muligt. Allan han kan bare komme sådan lige bagefter mig. Det er dejligt at have én, man kan være sammen med, fortæller Sebastian Rostock Falcone.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Formålet med besøget på Camp Adventure er, at børnene kan opleve, at der er mange, der har en voksenven.  Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Allan Nicolaisen er Sebastians voksenven, og deres venskab har varet siden december. I dag er Børns Voksenvenner i Region Sjælland på en årlig tur for børnene, deres venner og de frivillige. Rundt omkring dem på opvarmningsbanerne er der fyldt med lignende makkerpar af børn og voksne, der er venner på tværs af alder.

- Vi kommer lidt væk fra det, vi normalt laver, Det er også fint at få prøvet nogle grænser af. Her kan vi tale om teknikker, og hvad vi tør og ikke tør, siger Allan Nicolaisen.

Mange har en voksenven

Når Allan og Sebastian normalt mødes i Skælskør, hvor de bor, spiller de Matador og taler om fodbold.

- Så laver vi te og sidder og hygger. Vi hjælper meget hinanden, fortæller Sebastian Rostock Falcone.

Hvem er Børns Voksenvenner?

 • Børns Voksenvenner hjælper børn og unge, der har spinkle voksen-netværk.
   
 • Foreningen blev etableret i 1990 af socialrådgiver Gerd Augsburg efter inspiration fra det amerikanske Big Brothers Big Sisters.
   
 • Børns Voksenvenner skaber venskaber mellem børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel.
   
 • Der er cirka 4000 venskaber over hele landet, og der skabes omkring 250 nye venskaber hvert år.
   
 • Børns Voksenvenner er en landsdækkende frivillig forening med omkring 40 lokalforeninger og over 1500 frivillige.

 

Kilde: Børns Voksenvenner.

Se mere

Udflugten søndag til Camp Adventure er arrangeret af fem lokale afdelinger af Børns Voksenvenner.

- Sådan en dag her kan børnene møde andre børn, der har voksenvenner. Der er mange, der har en voksenven, og dermed oplever børnene, at de ikke er anderledes eller underlige. Det er vigtigt for dem at møde hinanden, fortæller Elna Ølegaard, der er bestyrelsesmedlem i Børns Voksenvenner.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Sebastian Rostock Falcone og Allan Nicolaisen har været venner siden december.  Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Efter prøvebanen er det tid til at prøve kræfter med lidt større udfordringer. En af de svære baner, er den pink, der snor sig op til 25 meter over jorden. Sebastian begiver sig forsigtigt af sted op af rebstigen.

- Du er så sej, råber Allan, der står sikkert på jorden og kigger efter ham.

Prøver ikke pink bane igen 

Endelig når han platformen i toppen af træet.

- Allan, hvem var det også, der sagde, at vi skulle her op, jeg har højdeskræk, råber Sebastian til Allan, der er på vej op til ham.

Det her klarer jeg ikke, jeg er allerede død, klager Sebastian.

- Jo, du gør. Jeg står lige her under dig, bare tag det stille og roligt, siger Allan. 

 Sammen klatrer de af sted mod platformen i toppen af træet. Derfra svæver de afsted og ned af wiren, til de rammer skovbunden. Der bliver de enige om, at de ikke skal prøve den pink bane igen før om et par år. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App