Se listen - her er de mest populære navne til nyfødte

Arkivfoto. Hvis du var til barnedåb eller navngivningsfest i 2018, er der rent statistisk størst sandsynlighed for, at barnet fik navnet Ida eller William. Foto: Pixabay

Sofia og Noah topper listen mest populære navne til nyfødte i Region Sjælland.

Hvad er barnets navn?

Hvis du var til barnedåb eller navngivningsfest i 2018, er der rent statistisk størst sandsynlighed for, at barnet fik navnet Ida eller William.

Det var nemlig de to mest populære navne at give nyfødte sidste år, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Men hvis man kigger på navnene til nyfødte i Region Sjælland i samme periode, ser det anderledes ud. Her topper Sofia og Noah nemlig listen over mest populære navne.

Hugo er højdespringer

Årets højdespringer blandt pigenavnene er Ellie, der ifølge Danmarks Statistik er sprunget 12 placeringer fra en placering som nummer 36 i 2017 til nummer 24 i 2018.

Modsat gik det navnet Nanna, der fra at have ligget nummer 47 i 2017 endte som nummer 59 i 2018 og dermed røg helt ud af top-50. Mynte er også røget ud af top-50.

Artiklen fortsætter under billedet.

De mest populære navne til nyfødte på landsplan. Foto: TV2 ØST - Nick Abildgaard

Højdespringeren blandt drengenavne er Hugo. Han hoppede fra en placering uden for top-50 som op som nummer 56 i 2017 til nummer 27 i 2018. Det giver en stigning på 29 pladser.

For Jakob og Thor gik det modsat. Navnene faldt fra henholdsvis nummer 46 og 48 i 2017 til henholdsvis nummer 57 og 59 i 2018. To andre navne er også faldet helt ud af listen over de 50 mest populære navne. Det er navnene Sigurd og Magne.

Ida og William ikke i top over hele landet

Selvom Ida og William på landsplan er de mest populære navne med henholdsvis 456 og 600 nyfødte, som har fået navnene, så ligger de ikke nummer et i alle landsdele.

Artiklen fortsætter under billedet.

De mest populære navne til nyfødte i Region Sjælland. Foto: TV2 ØST - Nick Abildgaard

Det er kun i Region Syddanmark og Region Midtjylland, Ida er blevet topscorer. I Hovedstaden ligger Ella øverst, mens det er Freja, der topper i Nordjylland.

William er favoritten i Region Midtjylland og Nordjylland, mens Oscar, Noah og Malthe topper i henholdsvis Hovedstaden, Region Sjælland og Syddanmark.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App