Sass sygemelder sig - lokal suppleant står klar til at tage over

Tanja Larsson fra Faxekredsen og førstesuppleant i Sjællands Storkreds står klar til at vikariere for Henrik Sass Larsen, hvis det skulle komme på tale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er en ulykkelig situation, men bliver der bud efter mig, er jeg selvfølgelig klar til at springe ind på Christiansborg med det samme.

Sådan lyder det fra Tanja Larsson, der er Socialdemokratiets førstesuppleant i Sjællands Storkreds, efter meldingen om, at gruppeformanden Henrik Sass Larsen har sygemeldt sig på ubestemt tid.

- Jeg tror de fleste godt har kunne se, at jeg ikke har haft det så godt. Jeg har gjort alt hvad jeg kunne for at kæmpe mig tilbage efter min depression ved årsskiftet, men det er desværre ikke lykkes for mig.

- Så jeg må nu sygemelde mig for at kunne blive helt rask igen, skrev Henrik Sass Larsen på sin Facebook-side.

sass_larsen.jpg
Læs også
Henrik Sass Larsen sygemelder sig - genopstiller ikke ved næste valg
sass_larsen.jpg
Læs også
Henrik Sass Larsen sygemelder sig - genopstiller ikke ved næste valg

Men Henrik Sass Larsen har ikke nedlagt sit mandat, og derfor bliver der ikke indkaldt en suppleant i første omgang.

- Det er desværre sådan, at Henrik Sass Larsen har været nødt til at sygemelde sig. Det er jo supertrist. Og det viser bare lidt om, at politik er hård at være i, man har kun sig selv som vare, og det slider rigtig meget. Så han har været nødt til at sygemelde sig, og så var der noget forvirring om, om det var mig, der skulle ind og være suppleant eller ej. Men Henrik er sygemeldt, han har ikke søgt sygeorlov, og derfor skal jeg ikke ind og være vikar for ham. Tingene har været, som de hele tiden har været, nemlig at jeg er førstesuppleant og Henrik sidder i Folketinget, lyder det fra Tanja Larsson.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sass snuppede det ottende mandat

Faktisk var Tanja Larsson tæt på at komme ind allerede på valgdagen. Hun fik nemlig flere stemmer end Henrik Sass Larsen. Alligevel endte det med at være ham, der fik Socialdemokratiets ottende og sidste mandat i Sjællands storkreds.

quote Henrik er sygemeldt, han har ikke søgt sygeorlov, og derfor skal jeg ikke ind og være vikar for ham

Tanja Larsson (S), førstesuppleant

- Det er klart, når man står med en fjerdeplads, så er man altid brandærgerlig over, at man ikke lige fik det sidste med og var den, der kom ind. Jeg ved, der har været noget med de personlige stemmer, men jeg har det sådan, at når man stiller op i en konkurrence, så skal man sætte sig ind i de regler, der er, og det har jeg gjort. Så jeg ved, at det ikke kun er de personlige stemmer, men også listestemmerne der afgør, om man er valgt ind eller ej, siger Tanja Larsson.

For stemmer man blot på Socialdemokratiet og ikke en bestemt kandidat, lander stemmerne hos den, der står højest på stemmesedlen i valgkredsen.

Selvom Tanja Larsson stod øverst på stemmesedlerne i Faxekredsen, stod Henrik Sass Larsen højere på listen i resten af kredsene i Sjællands Storkreds – og derfor kunne han snuppe det sidste mandat.

Køreplanen er lagt

Ved valget blev der ikke valgt en eneste lokal kandidat fra Faxekredsen, som dækker Faxe og Stevns kommuner. Derfor ved Tanja Larsson godt, hvad hun skal foretage sig som førstesuppleant.

- Det, jeg kan gøre nu, er at blive ved med at gøre noget opsøgende arbejde. Tale med de borgere, der henvender sig og organisationer, der henvender sig. Det er klart, jeg er folks talerør, når man kandidat eller valgt ind til Folketinget, så er man talerør for den danske befolkning, og det er også det, jeg skal lave som førstesuppleant, siger Tanja Larsson.

Læs også
Skuffelse:
Hel egn står uden lokale folkevalgte
Læs også
Skuffelse:
Hel egn står uden lokale folkevalgte

- Jeg tror ikke, der er så meget, der kommer til at ændre sig. Valgkampen er godt nok slut, men jeg har fået et supergodt valg og er førstesuppleant, så allerede inden alt det her skete, havde jeg en køreplan for alt det, jeg skal i gang med efter valget, og den har jeg tænk mig at holde mig til. Og det er at repræsentere den her landsdel med nogle af de emner, der har været oppe før og under valgkampen om centralisering og hvad det har betydet for vores egn. Og det er de temaer, jeg vil køre videre med.


Nyhedsoverblik