Tidligere plejebarn: - Samfundet skal reagere, når børn bliver behandlet på den måde  

Tidligere plejebarn Martin Larsen er glad for landsrettens dom. Han skal have 300.000 i erstatning, men det er ikke det vigtigste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Martin Larsen har fået rettens ord på, at Vordingborg Kommune skulle have grebet ind over for den mishandling, han og et andet barn var udsat for, da de var pleje i en familie i Mern.

Østre Landsret afsagde dom i sagen i dag, og har slået fast at Vordingborg Kommune skal betale 300.000 til hver af de tidligere plejebørn.

Læs også
Mishandlet i årevis:
Tidligere plejebørn vinder erstatningssag
Læs også
Mishandlet i årevis:
Tidligere plejebørn vinder erstatningssag

- Pengene betyder, at jeg måske kan opnå et par drømme, som jeg ville have noget sværere ved før, siger Martin Larsen, der understreger, at kompensationen ikke er det afgørende for ham.

- Det der er vigtigst for mig, det er at der er kommet en afgørelse på, at det ikke er i orden at vende det døve øre og det blinde øje til, når børn de har det på den måde og blev behandlet, som vi blev, fortæller han.

Vold og vanrøgt

I 2011 blev den lille by Mern på Sydsjælland kendt for en sag om vold, indespærring og vanrøgt af i alt ni børn. 

En plejefar og en plejemor, der boede i byen, havde igennem 20 år udsat ni plejebørn for vold, indespærring og vanrøgt.

Se øjeblikket, hvor Martin Larsen får at vide, at han har vundet sagen. Artiklen fortsætter under videoen:

 

Martin Larsen var en af de ni børn, og da plejeforældrene var blevet dømt i sagen, besluttede Martin Larsen og Jacob Svendsen, der også havde været i pleje i familien i Mern, at lægge sag an mod Vordingborg Kommune.

Martin Larsen er glad for, at kommunen nu skal betale erstatning.

- Som samfund bliver vi nødt til at reagere, når børn bliver behandlet på den måde, siger han.

Havde svært ved at sove

Martin Larsen fik ikke sovet meget natten inden domsafsigelsen. Han har natarbejde, og det var svært at falde i søvn onsdag aften.

- Jeg var stadig vågen, da klokken var 22.00. Jeg lå bare i sengen og kiggede, og jeg skulle op klokken midnat, fortæller han.

Oprindeligt skulle der være faldet dom i sagen den 16. maj, men det blev udskudt til torsdag den 23. maj.

- Jeg var rimelig spændt der, og så får man lige en besked om, at der går en uge mere, fortæller Martin Larsen, der har forsøgt at holde spændingen inden domsafsigelsen på afstand.

Mern
Læs også
Mern-sagen: Da ni plejebørn blev vanrøgtet gennem to årtier
Mern
Læs også
Mern-sagen: Da ni plejebørn blev vanrøgtet gennem to årtier

- Jeg har prøvet at have en så normal hverdag som muligt, bare passe mit arbejde, hygge lidt med familien og vente spændt på, at dagen nu kom, siger han.

Torsdag formiddag blev Martin Larsen så ringet op af sin advokat, der kunne fortælle, at han nu havde landsrettens ord på, at Vordingborg Kommune skulle have grebet ind noget før.

- Nu har vi også et par dommeres ord på, at det ikke var os børn, der var noget galt med, og at der burde have været reageret, før der blev reageret. Så det er ret dejligt, det er en lettelse, siger Martin Larsen.

 


Nyhedsoverblik