Sagen om mangelfulde brystundersøgelser vokser

Foto: TV ØST

Region Sjælland skønner at mellem 50 og 150 kvinder kan have fået foretaget en mangelfuld brystundersøgelse. Det skriver Jyllands-Posten.

Region Sjælland er i gang med at undersøge 8.700 kvinders patientjournaler for at finde ud af, hvor mange kvinder der har fået en mangelfuld brystundersøgelse i perioden 2013-2017, hvor Ringsted Sygehus undlod at følge de nationale kliniske retningslinjer, og efterfølgende har fået brystkræft.

- Vi ved endnu ikke, hvor mange det bliver, skønnet er mellem 50 og 150, skriver Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland, i en mail fra den 11. februar, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i.

Det er første gang, at regionens skønsmæssige vurdering af resultatet af den igangværende undersøgelse kommer frem i offentligheden.

De nye oplysninger kommer kort efter, at Styrelsen for Patientsikkerhed torsdag i sidste uge foretog en politianmeldelse af sagen, som nu efterforskes af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Inden da fyrede regionsrådet i februar sygehusdirektør Vagn Bach på grund af sagen.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App