Særligt køretøj til salg: Skift til propeller og kør til vands

Fra bil til båd og omvendt - bevæg dig til lands og til vands med et særligt amfibiekøretøj, som er blevet sat til salg i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For omkring 50.000 kroner har du muligheden for at komme både til lands og til vands med det amfibiekøretøj, som Laurtiz.com i Næstved er kommet i besiddelse af.

- Vi har fået et ret specielt køretøj – et amfibiekøretøj – som både kan køre på landjord og sejle. Det specielle ved den her er, at den har larvefødder og har faste skruer bagpå. Når man kommer kørende i et vådområde, for eksempel ved en sø, kan man slå skruerne over, så man kan sejle, fortæller Per Helmer Nielsen, finanschef i Lauritz.com i Næstved.

Køretøjet, som er den første og eneste af sin slags hos Lauritz.com, er fransk og er angiveligt fra 1980’erne eller 1990’erne.

Amfibiekøretøjet kræver umiddelbart ikke et særligt kørekort.
Amfibiekøretøjet kræver umiddelbart ikke et særligt kørekort. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Slå propellerne ud

Ifølge Lauritz.com har det fleksible køretøj en håndbremse og en funktion, der kan skifte til propeller – på den måde kan man køre direkte ud i vandet. Den kan køre omkring 30-35 kilometer i timen, mens der ingen måling er på sejlefarten – den er dog ikke noget særligt, oplyser vurderingsmand Christian Soelberg.

Køretøjet kræver umiddelbart ikke noget særligt kørekort.

køre omkring 30-35 kilometer i timen, mens der ingen måling er på sejlefarten.
køre omkring 30-35 kilometer i timen, mens der ingen måling er på sejlefarten. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST
minikamvogn
Læs også
Tre minikampvogne har invaderet Stevns
minikamvogn
Læs også
Tre minikampvogne har invaderet Stevns

- Hvis man er heldig, kan den indregistreres som en traktor, men ellers kører den omkring 30 kilometer med en advarselstrekant bagpå. Og så skal man køre på privat grund, siger vurderingsmanden.

Køretøjet, som har stået stille længe, er bygget over en 2CV og kræver særlige reservedele af samme type. Den tidligere ejer troede, han skulle bruge den til jagt, men det blev aldrig til noget. Ifølge Per Helmer Nielsen kunne køretøjet ligeledes have interesse for andre jægere, der jager i vådområder.

Lauritz.com oplyser, at køretøjet endnu ikke har et navn. Køberen kan derfor selv bestemme, hvad det skal hedde.

Køretøjet er endnu ikke blevet døbt - navnet er derfor op til køberen, fortæller vurderingsmand Christian Soelberg i Lauritz.com.
Køretøjet er endnu ikke blevet døbt - navnet er derfor op til køberen, fortæller vurderingsmand Christian Soelberg i Lauritz.com. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Nyhedsoverblik