Sådan ramte nattens store tordenvejr os – hus blev ramt af lynet

Mellem 2.000 og 3.000 lyn ramte i nat Sjælland og øerne. Lynene satte et hus i brand, men der ser ud til, at vi har undgået skybrud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Først blitzen, og så et stort brag uden for vinduet.

Sådan blev mange borgere på Sjælland, Lolland, Falster og Møn efter alt at dømme vækket natten til onsdag, hvor et stort tordenvejr bevægede sig ind over Sjælland.

Tordenvejret bevægede sig fra syd mod nord, og lå i en periode i en lige linje fra Storebælt i vest til den svenske ø Gotland i øst.

- Der har været en del torden, og det er gået lige hen over hovedet på de fleste, men det ser ikke ud til, at der har været egentligt skybrud, hvis man ser på vores målinger, siger DMIs vagthavende meteorolog Klaus Larsen til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet.

 

Sådan så det ud over Nykøbing Falster klokken 04.12, hvor Alexandra Petersen fangede et lyn med sit kamera.
Sådan så det ud over Nykøbing Falster klokken 04.12, hvor Alexandra Petersen fangede et lyn med sit kamera. Foto: Alexandra Petersen / Seerfoto

Hus ramt af lynet

Kort før klokken 06.00 ligger der stadig enkelte tordenbyger over vores region, men hovedparten af tordenvejret ligger nu over Kattegat.

Tordenvejret har givet mindre problemer flere steder – blandt andet er lynet klokken 05.03 slået ned i hovedhuset på en gård ved Regstrup i Holbæk Kommune og enkelte biler er kørt galt som følge af aquaplaning. 

- Meldingen er, at branden i Regstrup blev slukket rimelig hurtigt. Heldigvis er ingen kommet noget til hverken ved branden eller færdselsuheldene, siger vagtchef Sonny Bonde fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Ikke skybrud

Selvom der kan være store lokale forskelle på mængden af nedbør, så ser det ikke ud til, at der er kommet skybrud natten til onsdag.

- Det ser ud til, at tordenvejret har bevæget sig forholdsvist hurtigt. Det betyder, at de fleste steder har fået en 10-12 millimeter regn hen over en halv times tid. Grænsen for skybrud er 15 millimeter på en halv time, så det ser ud til, at vi befinder os lige under grænsen, udfra de tal, som jeg kan se, siger Klaus Larsen fra DMI.

Han oplyser, at tordenvejret natten til onsdag vil blive fulgt op af endnu en omgang uvejr onsdag aften.

- Det ser ud til, at der op mod aften kommer et nyt område med kraftig regn og torden op fra Tyskland, igen med risiko for torden. Det vil dø ud i løbet af aftenen og natten, siger han.


Nyhedsoverblik