Politiet: Sådan flygtede 29-årig udvisningsdømt fra Landsretten

Det var nøje planlagt, da den 29-årig Jafar Mohammad Rida Al Jasiri tirsdag flygtede fra Østre Landsret. En bil holdt klar til at køre ham væk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Opdatering: Manden blev onsdag eftermiddag anholdt af tysk politi. Læs mere her.

Jafar Mohammad Rida Al Jasiri blev tirsdag idøm otte års fængsel og blev udvist af Danmark. Men efter at have modtaget sin skærpede straf, lykkedes det ham at flygte fra Østre Landsret i København.

- Det lykkedes ham at løbe fra politiet, og så holder der et køretøj og venter på ham. Politifolkene løber efter ham, men ser så bilen køre hurtigt væk fra stedet, siger Charlotte Tornquist, der er kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands politi.

Jafar
Læs også
Idømt otte års fængsel for dødsvold ved tankstation - nu er han flygtet fra politiet
Jafar
Læs også
Idømt otte års fængsel for dødsvold ved tankstation - nu er han flygtet fra politiet

Var netop blevet idømt otte års fængsel og en udvisning

Den 29-årig mand havde været i Landsretten, som havde øget straffen i forhold til byretten, der sidste år idømte manden seks års fængsel. Landsretten besluttede også at udvise Mohammad Rida Al Jasir af Danmark for bestandig.

quote Det har været nøje planlagt. Man har holdt klar til at tage imod ham

Charlotte Tornquist, kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands politi

Østre Landsret kendte mandag Jafar Mohammad Rida Al Jasiri skyldig i at køre en 39-årig mand ihjel ved en tankstation i Holbæk i oktober 2017. Hændelsen fandt sted den 5. oktober 2017 kort før klokken 23.00, hvor den 39-årig mand fra Holbæk blev kørt ned ved McDonald's i Holbæk og senere afgik ved døden.

Alle tre juridiske dommere og seks af de ni nævninge stemte for at dømme den 29-årige skyldig i grov vold med døden til følge. Flertallet af dommere og nævninge fandt det bevist, at den 29-årige med overlæg kørte direkte ind i den 39-årige mand - blandt andet på baggrund af optagelser fra tankstationens videoovervågning.

Påkørsel McDonalds Holbæk
Læs også
29-årig dømt for at køre familiefar ihjel ved McDonald's
Påkørsel McDonalds Holbæk
Læs også
29-årig dømt for at køre familiefar ihjel ved McDonald's

Politi: Det var nøje planlagt

Jafar Mohammad Rida Al Jasiri var under bevogtning af Midt- og Vestsjællands Politi ved Østre Landsret, men ved en fejl lykkedes det ham at flygte fra politiet kort efter domsafsigelsen, lyder det fra politiet.

- Det har været nøje planlagt. Man har holdt klar til at tage imod ham. De holder bare i bilen og så stiger han ind og kører på stedet, siger Charlotte Tornquist.

Midt- og Vestsjællands Politi eftersøger nu i samarbejde med Københavns Politi Jafar Mohammad Rida Al Jasiri, der skal genindsættes i et arresthus.

quote Der har ikke været tale om trusler eller lignende mod betjentene fra de personer, der sad i bilen

Charlotte Tornquist, kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands politi

Jafar Mohammad Rida Al Jasiri beskrives som en 29-årig mand, født i Irak, 172 centimeter høj, almindelig af bygning, sort kort hår, brun hud, skægstubbe og brune øjne. 

Påkørsel McDonalds Holbæk
Læs også
Familiefar død: Kørt ned efter uoverensstemmelse på McDonald's
Påkørsel McDonalds Holbæk
Læs også
Familiefar død: Kørt ned efter uoverensstemmelse på McDonald's

Politiet blev ikke udsat for trusler

Midt- og Vestsjællands Politi bevogtede under retsmødet Jafar Mohammad Rida Al Jasiri, der i forbindelse med transport væk fra retten fik hjælp af nogle udenforstående til at flygte. De kørte væk fra stedet i en bil, som senere blev fundet efterladt i København. 

Hvordan kan det lykkedes ham at flygte, når han er politiets varetægt?

 - Generelt når sådan noget her sker, så går vi ind selvfølgelig ind og evaluerer på, hvad det er, der er foregået, og derfor går vi heller ikke ud præcis og fortæller, hvad omstændighederne var. Vi ønsker heller ikke at inspirere andre til at lave samme forsøg.

Var de personer, der hjalp ham med at flygte, bevæbnede?

- Der har ikke været tale om trusler eller lignende mod betjentene fra de personer, der sad i bilen. Så det er ikke en decideret befrielsesaktion på den måde, siger Charlotte Tornquist, kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands politi.


Nyhedsoverblik