Så er Hjemmeværnet på plads ved grænsen

I dag bliver Hjemmeværnet indsat ved Gedser og Rødby Havn, hvor de skal hjælpe politiet med grænsekontrollen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er en stor dag for de frivillige hos Hjemmeværnet.

Klokken 09.00 blev 19 hjemmeværnsfolk indsat ved Rødby Havn, hvor de skal hjælpe politiet med at kontrollere dem, der krydser grænsen mellem Danmark og Tyskland.

Hjemmeværnssoldaterne skal ikke være den magthavende myndighed ved grænsen. De skal støtte politiet, som fortsat har det overordnede ansvar.

De skal blandt andet støtte med at kontrollere dokumenter som pas, Id-kort og lignende hos indrejsende i Danmark. Den støtte betyder, at man kan frigive 165 politibetjente til andre opgaver hjemme i deres respektive politikredse.

Midlertidig ansat

Det er en stor opgave, og derfor har Hjemmeværnet været nødt til at ansætte Hjemmeværnssoldater på tidsbestemt kontrakt. Kontrakter, der løber resten af 2016.

Ud over de 38 udstationeret i Rødby Havn og Gedser, bliver otte sendt til Sønderjylland.

Politiet skal have et pusterum

Grunden til samarbejdet mellem soldater og politibetjente er, at grænserne skal være kontrolleret, og politiet skal have et pusterum.

Efter terrorangreb i København, en dertil hørende forhøjet terrortrussel og en stor flygtningestrøm, så har politiet nemlig oplevet en kæmpe stigning i overarbejdstimer hos landet betjente.


Nyhedsoverblik