Så er det sommerferie: Ferietrafikken indtager vejene

Skolerne er gået på sommerferie, og derfor begynder årets sommerferietrafik også i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kalenderen siger slutningen af juni, og det betyder også, at skolernes sommerferie er over os.

Og i dag lyder startskuddet så for alvor til årets ferietrafik, oplyser Vejdirektoratet. Det betyder, at der er risiko for mindre kødannelser – især omkring de større byer.

Ferietrafikken vil være tungest i weekenderne, og den vil især bevæge sig på tværs af landet mellem Sjælland og Jylland – og både over Fyn og fra Sjællands Odde. Derudover vil der være tæt trafik på vej til og fra Tyskland via Rødby og ved den dansk-tyske grænse i Padborg. Der vil også være øget pres på grænseovergangene på grund af grænsekontrollen.

Vejdirektoratet forventer også, at der vil være tæt trafik til og fra sommerhusområderne.

Her vil rejsetrafikken kunne mærkes

  • Fynske Motorvej – især den vestlige del
  • Sønderjyske Motorvej til og fra Tyskland - især omkring Kolding
  • Køge Bugt Motorvejen
  • Vestmotorvejen og Storebæltsbroen
  • Østjyske Motorvej - især i trekantområdet og ved vejarbejde ml. Skanderborg og Aarhus S
  • Rute 21 til og fra Sjællands Odde

Der kan opstå kø og forlænget rejsetid på strækningerne, især i forbindelse med uheld og ”andre uforudsete hændelser”, som Vejdirektoratet formulerer det. Derfor anbefaler de, at man orienterer sig grundigt på trafikinfo.dk, inden man begiver sig ud på vejene.

Foruden i dag, vil der især være tæt trafik på de såkaldte skiftedage i sommerhusene og ferielejligheder. Det er typisk om lørdagen. Her er der især risiko for kødannelse mellem klokken 10 og 16. Søndagene er lidt mindre belastet mellem klokken 11 og 16.

Vejarbejder, der påvirker ferietrafikken

Gl. Lillebæltsbro spærret
Der er reparationsarbejde i gang på Gl. Lillebæltsbroen, der holder køresporene spærrede indtil midten af oktober. Skal man rejse mellem Fyn og Jylland kan man således kun køre ad den Ny Lillebæltsbro. Det kan forårsage perioder med forlænget rejsetid, da alle er nødt til at køre den samme vej. Fodgængere, cyklister og knallert 45 kan krydse broen via Fællesstien - cykel- og gangstien på Gl. Lillebæltsbroen.


E20 Vestmotorvejen
På E20 Vestmotorvejen er der planlagt et vejarbejde i retning mod Fyn mellem motorvejskryds Køge og <33> Vemmedrup. I dagtimerne vil der være to smalle spor i hver retning, og farten bliver sat ned til 80 km/t over hele perioden fra <32> Køge på Køge bugt motorvejen og frem til hvor vejarbejdet slutter. Der skal lægges ny asfalt.
Herudover vil til- og frakørsel <41> Tjæreby være spærret hele sommerferien i forbindelse med et andet vejarbejde.


E45 udvidelsesstrækningen
På E45 Østjyske motorvej mellem motorvejskryds Aarhus S og <53> Skanderborg S i begge retninger arbejdes der fortsat på at udvide motorvejen. Der vil fortsat være 2 smalle spor farbare i hver retning på store dele af strækningen, men der kan forekomme sporreduktion afhængigt af arbejdets udvikling. Kommer der sporreduktion eller andre ændringer i vejarbejdet vil det blive meldt ud på trafikinfo.dk og vores app ’Trafikinfo’.


E20 Fynske motorvej
Der er vejarbejde i gang på Fynske motorvej, der vil holde nogle til- og frakørsler spærret på skift i aften- og nattetimerne i starten af sommerferierne. Det gælder de følgende: <50> Odense SØ, <51> Odense S og<52> Odense SV. Vi forventer ikke, at det vil påvirke ferietrafikken synderligt, men skal man ud og køre i området om aftenen eller natten, bør man overveje sin rute først.


Kilde: Vejdirektoratet

Det forventede trafikmønster i sommerferien: 

Det forventede trafikmønster i sommerferien: 
Det forventede trafikmønster i sommerferien:  Foto: Vejdirektoratet

Nyhedsoverblik