Så er der Ørne-TV igen: Det er ægte reality

Dansk Ornitologisk Forening har haft stor succes med deres livesending fra en havørnerede på Lolland. Nu sender de direkte fra ørnereden igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I havørnereden ved Maribosøerne på Lolland står den majestætiske hun-havørn og spejder ud over naturen. Vinden skubber sagte til hendes fjer. I reden ligger resterne af det, der engang var en fugl, men nu er ørnens aftensmad.

Alt det kunne man se, hvis man tirsdag eftermiddag lukkede op for Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) Ørne-TV, der netop er åbnet igen for femte år i træk.

Og det er en kæmpe succes, fortæller Allan Gudio Nielsen, der er naturvejleder i Fugleværnsfonden og idémanden bag kameraet ved ørnenes rede.

quote Jeg har set på fugle hele mit liv, og jeg synes næsten, at man er en kold skid, hvis ikke man bliver grebet af at se på en havørn

Allan Gudio Nielsen, naturvejleder i Fugleværnsfonden

- Sidste år havde vi en kvart million unikke brugere, siger han til TV ØST.

Siden fredag har der ifølge DOF været 12.000 personer inde på Ørne-TV.dk og se på ørnene. Og det tal stiger kun, når ørnene lægger æg, og ungerne bliver udklækket.

- Den kan noget

Det undrer ikke fugleentusiasten, at danskerne gerne vil med et smut ud i naturen og helt tæt på Danmarks største rovfugl.

- Der sker noget hele tiden. Jeg har set på fugle hele mit liv, og jeg synes næsten, at man er en kold skid, hvis ikke man bliver grebet af at se på en havørn. Den kan noget, siger Allan Gudio Nielsen.

Havørn på Lolland.jpg
Læs også
Havørneunge fra 2014 lever i bedste velgående
Havørn på Lolland.jpg
Læs også
Havørneunge fra 2014 lever i bedste velgående

Hvis man tuner ind i ørnereden i disse dage vil man se to havørne – en han og en hun – der er i fuld gang med at gøre kur til hinanden. Og snart vil der være æg i reden. Sandsynligvis to styk, som er det typiske antal æg, ørnene lægger.

- Så går der en måned, hvor hunnen ruger på æggene, og så 35 til 36 dage senere klækker de. Og så går det ellers amok med fodringen, siger naturvejlederen.

quote I stedet for at se alle de livsstilsprogrammer, så skulle man tage at se det her. Man bliver klogere af det.

Allan Gudio Nielsen, naturvejleder i Fugleværnsfonden

Tag ned og se fuglene jage

Han opfordrer alle til at gå ind og følge fuglene. Man vil ikke blive skuffet, siger han.

- I stedet for at se alle de livsstilsprogrammer, så skulle man tage at se det her. Man bliver klogere af det. Det er jo det ægte reality-TV. Det er slet ikke kedeligt, siger Allan Gudio Nielsen og tilføjer:

- Og når man så først har set de flotte fugle, så kan man komme ned i området og se dem, når de jager. Det er et enormt smukt og spændende område, som man bør besøge.

Området omkring reden er dog lukket af for beskytte ørnene, men man kan godt se fuglene på afstand. Og hvis man rammer Ørne-TV en dag, hvor fuglene er ude af syne, så kan man se optagelser fra tidligere år lige her.


Nyhedsoverblik