S er stadig uklar om Lindholm: - Jeg hører gerne, hvis andre har gode idéer

Vi skal have et nyt udrejsecenter uanset hvad, siger Mette Frederiksen, der i dag gæster Døllefjelde-Musse Marked.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Der skal komme et nyt udrejsecenter uanset hvad, men hvis der er nogen, der har en bedre idé, så er jeg åben over for det, lyder det fra Mette Frederiksen (S).

Dermed kom der ingen klar melding fra Socialdemokratiet til vælgerne om, hvad deres holdning er til at placere et udrejsecenter på Lindholm.

Den socialdemokratiske statsministerkandidat gæster i dag Døllefjelde-Musse Marked, som i torsdags slog dørene op det årlige kræmmermarked, som i år kan fejre 40-års jubilæum.

quote Jeg har det sådan med Lindholm, at vi skal have et udrejsecenter. Og vi skal endda have flere

Mette Frederiksen (S), formand for Socialdemokratiet

- Mange spørger, om jeg kan holde det, jeg lover

Klokken 14.00 ankom Socialdemokratiets leder Mette Frederiksen til Døllefjelde-Musse Marked på Lolland.

- Det er helt utrolig hyggeligt. Mit eneste problem er, at jeg ikke har nået at bevæge mig ret langt, for der er heldigvis rigtig mange mennesker, der har lyst til at komme og få en snak.

Læs også
S om Lindholm: - Vi kommer ikke til at stemme nej til forslaget
Læs også
S om Lindholm: - Vi kommer ikke til at stemme nej til forslaget

Har du været her før?

Ja, det har jeg faktisk. Hver gang får jeg at vide, at jeg også skal komme ud til de boder, hvor man også kan købe noget, men det er ikke lykkedes mig endnu.

For der er mange af kræmmermarkedets gæster, der har travlt med at stille spørgsmål til Socialdemokratiets formand:

- Der er faktisk mange, der kommer og spørger mig hernede: Holder du, hvad du lover, Mette? Og kan vi regne med, at det du siger om udlændinge også holder efter et valg? Og det kan man. Det er noget af det, jeg har snakket mest med folk om i dag.

- Vi skal have et udrejsecenter

Mette Frederiksen benytter lejligheden med Døllefjelde-Musse Marked til at tale med beboerne på Sydhavsøerne.

quote Hvis der er nogen, der kan finde på en bedre idé, så vil jeg selvfølgelig gerne diskutere den

Mette Frederiksen (S), formand for Socialdemokratiet

Tror du folk her vil være gode for dig til valget – vil de stemme på Socialdemokratiet?

- Det tør jeg ikke sige, men jeg kan i hvertfald mærke i dag, at der kommer folk og siger: Jeg har stemt på det parti og det parti før, men nu kommer jeg tilbage. Og det håber jeg selvfølgelig.

Valgkrammere
Læs også
Socialdemokratiet buldrer frem på Lolland
Valgkrammere
Læs også
Socialdemokratiet buldrer frem på Lolland

Ifølge Jacob Mark (SF) vil han presse Socialdemokratiet til at prøve at finde en ny løsning, så udrejsecenteret ikke skal ligge på Lindholm.

- Hvis der kommer et nyt flertal efter folketingsvalget, skal man have kigget på en alternativ placering. Der skal være et udrejsecenter, men det store problem er, at man ikke har lavet en analyse af, hvor det giver mening at ligge. Der tror jeg aldrig, et udrejsecenter på Lindholm slår ud som et godt sted, fordi det på mange måde er så dumt, sagde Jacob Mark til TV2 ØST.

Hvad siger du til det?

- Jeg har det sådan med Lindholm, at vi skal have et udrejsecenter. Og vi skal endda have flere, for vi har det her problem med afvist asylansøgere, som begår kriminalitet. Der har også været med diskussion omkring Lindholm, siger Mette Frederiksen.

quote Nej, jeg lover ikke til noget.

Mette Frederiksen (S), formand

- Hvis der er nogen, der kan finde på en bedre idé, så vil jeg selvfølgelig gerne diskutere den. Men der skal komme et nyt udrejsecenter ligegyldig hvad, siger hun.

- Hvis nogen kommer op med en idé, så lytter jeg gerne til den

Alle oppositionspartier på nær Socialdemokratiet er imod forslaget om at flytte udviste udlændinge til øen Lindholm. Men det har været svært at få et klart svar fra Socialdemokratiet.

Det er ikke garanteret, at et nyt udrejsecenter kommer til at ligge på Lindholm?

- Hvis der er nogen, er kan finde en bedre idé, så vil det jo være tudetosset ikke at lægge øre til det. For arbejdet er jo knap gået i gang endnu. Men det er i mine øjne hævet over enhver tvivl, at vi skal have et nyt udrejsecenter, og kommer der ikke en bedre idé, så er det Lindholm, der arbejdes videre med.

Jacob Mark - Lindholm
Læs også
SF vil stoppe planerne om udrejsecenter på øen Lindholm
Jacob Mark - Lindholm
Læs også
SF vil stoppe planerne om udrejsecenter på øen Lindholm

Men SF siger, at de gerne vil have lavet en analyse af, om der kan være noget bedre, og det vil Jacob Mark presse dig til, hvis du vinder statsministerposten. Hvad siger du til det?

- Der er mange ultimative krav, der flyver igennem luften. Min holdning er den, jeg giver udtryk for her: Hvis der er nogen, der kommer op med en idé, så lytter jeg gerne til den.

Lover du så, at der kommer en analyse?

- Nej, jeg lover ikke til noget. Det, jeg siger er, at vi skal have et udrejsecenter, og er der nogen, der kan komme op med en bedre idé, end den vi ser i dag, så lytter jeg gerne til det, siger Mette Frederiksen.


Nyhedsoverblik