Millioner til syge børn: Rynkeby-ryttere sendt afsted mod Paris

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For mange er dagen i dag en stille og rolig sommerlørdag. Men for Lone Baks startede den med maven fuld af sommerfugle og hovedet fuld af tanker.

- Der farer en masse spænding rundt – om turen kommer til at gå godt, hvordan vejret bliver, om jeg har husket det hele og om formen er god nok, forklarer hun.

Hun er nemlig en af de 54 ryttere, som ved 13 servicefolks hjælp skal cykle fra Holbæk til byernes by, Paris.

Artiklen fortsætter under billedet

Lone Baks mave var fuld af sommerfugle forud for turen mod Paris.
Lone Baks mave var fuld af sommerfugle forud for turen mod Paris. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Lørdag morgen blev hun og kammeraterne fra Team Rynkeby Holbæk sendt afsted af en kaptajn med masser af gåpåmod.

- Det her hold har så mange kvaliteter, at jeg vil vove at kalde det verdens bedste Team Rynkeby hold, lød det fra den stolte kaptajn Tine Bjerregaard.

Europa er glødende varmt

Team Rynkeby Holbæk har trænet i ni måneder, og rytterne har i snit cyklet 3.000 kilometer per person sammen. De cykelglade sjællændere kan se frem til en tur, der kan blive ualmindeligt varm. Søndag ventes der 30 grader flere steder i Danmark, og i Frankrig er der registreret varmerekord.

- Det er meget varmt i år. Vi har taget vores forbehold. Vores læge er opmærksom på det, så jeg er ikke opmærksom på det, forklarer holdkaptajn Tine Bjerregaard, som har forberedt sig godt

- Vi sørger for at holde depoter, så vi hele tiden får fyldt noget i vanddunkene. Så vi skal nok klare det. Vi havde det også varmt sidste år, og det gik fint. Det kommer det også til i år, siger Tine Bjerregaard.

Artiklen fortsætter under billedet

Holdet har forberedt sig godt på den varme sommer, forklarer kaptajn Tine Bjerregaard.
Holdet har forberedt sig godt på den varme sommer, forklarer kaptajn Tine Bjerregaard. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Glemmer ikke formålet

I 2002 cyklede 11 mand fra Rynkeby-fabrikken på Fyn afsted til Paris for første gang. I år er der 2.000 med på turen fra Finland, Norge, Danmark, Sverige Island og Tyskland. Her fra regionen deltager – foruden holdet fra Holbæk – Team Rynkeby Storstrøm med base i Næstved og Team Rynkeby Vestsjælland med base i Slagelse.

Alle kører for samme formål: At samle penge ind til kritisk syge børn. Siden starten i 2002 er der indsamlet over 345 millioner kroner, og målet i år er at slå sidste års resultat på 70,4 millioner kroner.

- I starten af perioden har vi meget fokus på vores indsamling. Når vi kommer hen til 1. april og får cyklerne, bliver fokus skubbet hen på cyklerne. Men vi glemmer på ingen måde formålet med, hvorfor vi cykler. Det er alle meget opmærksomme på, siger Tina Bjerregaard.

Selvom formålet med turen er dybt alvorligt, er dagen i dag en festdag – og det samme bliver ankomsten til Paris:

- Følelserne starter allerede med at hænge uden på tøjet dagen før vi ankommer til Paris, altså om fredagen, hvor vi kører vores kongeetape på over 200 kilometer. Der har folk snakket med deres pårørende hjemmefra, der er begyndt at komme til Paris – og der kommer følelserne. Når vi så kører ind i Paris… Det er ubeskriveligt, slutter Tine Bjerregaard.

Fremmødet i Holbæk var stort, da der skulle tages afsked med de lokale Team Rynkeby-ryttere.
Fremmødet i Holbæk var stort, da der skulle tages afsked med de lokale Team Rynkeby-ryttere. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Nyhedsoverblik