Royal Unibrew leverer rekordregnskab efter varm sommer

Bryggeriet bag blandt andet Ceres og Faxe Kondi solgte sidste år 10,8 millioner hektoliter drikkevarer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

2018 blev et rigtigt godt år for Danmarks næststørste bryggerikoncern, Royal Unibrew. Således præsterede bryggeriet at levere sit bedste resultat nogensinde.

Det konstaterer bryggeriet, der i dag har offentliggjort sit årsregnskab. Årets omsætning voksede til knap 7,2 milliarder kroner fra cirka 6,4 milliarder året før, og overskuddet steg til 1,04 milliarder kroner fra 831 millioner. Det skriver Ritzau Finans.

 - I 2018 har Royal Unibrew fortsat en solid udvikling i både nettoomsætning og i indtjening, og vi nåede vore bedste resultater nogensinde, skriver topchefen, Hans Savonije, i regnskabet.

Varmen gav tørst

Den rekordvarme sommer har tilsyneladende haft en indvirkning på europæernes tørst efter bryggeriets mærker som Royal Beer, Ceres og Faxe Kondi.

 - Vores resultater skyldes en solid organisk udvikling på tværs af markedet, de opkøb vi har foretaget gennem det seneste år samt en historisk varm sommer i Nordeuropa, konstateres det i regnskabet.

Royal Unibrew
Læs også
Royal Unibrew bobler af optimisme før 2018-resultat     
Royal Unibrew
Læs også
Royal Unibrew bobler af optimisme før 2018-resultat     

Af regnskabet fremgår det også, at bryggeriet sidste år solgte 10,8 millioner hektoliter mod 9,9 millioner året før. Med det gode regnskab skruer bryggeriet op for forventningerne til den fremtidige udvikling.


Nyhedsoverblik