Royal Unibrew køber skov og jord i Faxe by

Faxe Kommune og Royal Unibrew har indgået en salgsaftale om 13 hektar jord og et lille skovområde. Foto: TV ØST

Faxe Kommune har indgået en salgsaftale med Royal Unibrew. Et skovområde og 13 hektar erhvervsjord indgår i aftalen.

Faxe Kommune kan nu føle sig sikre på, at byens største private virksomhed, Royal Unibrew, ikke flytter væk fra byen lige foreløbig.

De har nemlig indgået en salgsaftale, hvor Royal Unibrew har købt 13 hektar jord og et lille skovområde, der støder op til de arealer, som bryggeriet allerede ejer. Det skriver Faxe Kommune i en pressemeddelelse.

Den aftale er Ole Vive (V), Faxe Kommunes borgmester, godt tilfreds med.  

- Jeg er super tilfreds med handlen og glad for, at det er med til at slå yderligere søm i det gode samarbejde, vi har med vores private virksomhed Royal Unibrew, siger han.

Jeg er super tilfreds med handlen og glad for, at det er med til at slå yderligere søm i det gode samarbejde, vi har med vores private virksomhed Royal Unibrew

Ole Vive, Borgmester, Faxe Kommune

Han understreger også, hvor vigtigt det er for Faxe Kommune, at de kan holde på de store virksomheder, de har i byen.

- Det er ikke, fordi bryggeriet står med et akut pladsproblem på nuværende tidspunkt, slet ikke. Men de har set en mulighed i at fremtidssikre deres forretning, og det er vi rigtig glade for. For det er en meget vigtig arbejdsplads for vores kommune, siger Ole Vive.

Skovareal skal reducere CO2 aftrykket

I forlængelse af de 13 hektar jord finder man et lille skovområde, som Royal Unibrew også har købt. Det er en del af bryggeriets strategi for bæredygtig produktion.

- Det er jo en energitung virksomhed. Derfor kigger de også hele tiden ind i, hvordan de kan lette deres CO2-aftryk. Og der ved jeg, de har nogle planer om noget alternativ energi. Men sådan noget som at eje skov er jo CO2 neutralt, da det er med til at nedbringe CO2, siger Ole Vive.

Og som klimakommune, der har forpligtet sig til at reducere CO2-aftrykket årligt, glæder det kun borgmesteren, at byens virksomheder også tænker på klimaet.

Derudover vil der være offentlig adgang til skoven, så Ole Vive kan ikke se noget dårligt i, at skoven blev en del af handlen.

- Det vi jo bare glade for. For nu ved jeg, at det er et stykke skov, der er kommet for at blive. Og hvor borgerne vil få adgang til, så det kan blive et rekreativt sted for byens borgere. Det, synes jeg jo, er ren win-win, fortæller han.

Planer om at udvide

Hvordan og hvornår bryggeriet skal udvide, ved borgmesteren ikke. Og Royal Unibrew virker heller ikke til at ville løfte sløret for, hvad der skal ske med det nu erhvervet jord.

Det ligger helt klart i kortene, at de skal udvide. Det er også derfor man for år tilbage satte lokalplan processen i gang, så de har mulighed for at gå i jorden, lige så snart de har behovet for det

Ole Vive, Borgmester, Faxe Kommune

- Købet af jorden er med til at sikre, at Royal Unibrew kan fremtidssikre virksomheden her i Faxe. Det er vigtigt for os at vide, at vi om nødvendigt har muligheder for at udvide, så vi fortsat kan være en væsentlig spiller i kommunens erhvervsudvikling og for lokalsamfundet, siger direktør i Royal Unibrew, Søren Lisbjerg, i pressemeddelelsen.

Men kommunen er parat, lige så snart bryggeriet melder ud, at de er klar til at udvide.

- Det ligger helt klart i kortene, at de skal udvide. Det er også derfor, man for år tilbage satte lokalplan processen i gang, så de har mulighed for at gå i jorden, lige så snart de har behovet for det, siger Ole Vive.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App