Rotterede midt i landsby: Husejer risikerer politianmeldelse efter flere års rotteplage

I landsbyen Toksværd har en forladt ejendom gennem fire udviklet sig til et paradis for rotter. Nu har husejeren fået et påbud fra kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Toksværd Bygade nær Næstved har naboerne store problemer med rotter, der kommer op af et hul ved kloakken på en forladt ejendom.

Det er ikke bare øjebæ i landskabet, men rotterne ødelægger naboernes nattesøvn.

Gennem de sidste fire år har to familier gentagne gange anmeldt tilstedeværelsen af rotter til Næstved Kommune, men lige lidt har det hjulpet. Derfor valgte de sidste uge at gå til medierne med sagen.

Formanden for kommunens Teknisk Udvalg, Søren Revsbæk (V), erkendte lørdag over for TV ØST, at det ikke bør tage fire år at få sat en stopper for rotteangreb på en forladt grund.

Rotter Toksværd Thomas Duus Jürgensen
Læs også
Naboer til rotterede: Kommunen burde have gjort noget
Rotter Toksværd Thomas Duus Jürgensen
Læs også
Naboer til rotterede: Kommunen burde have gjort noget

Derfor er Næstved Kommune nu gået ind i sagen.

- Der er blevet udsted et påbud, hvor grundejeren skal undersøge det private kloaksystem og få sikret hullerne, så rotterne ikke kan komme op, siger Søren Revsbæk mandag til TV ØST. 

Påbuddet, der er en administrativ sag, udløber ifølge Søren Revsbæk den 11. september og kan få flere konsekvenser for husejeren.

- Det kan udløse en politianmeldelse eller udbedringer betalt på grundejerens regning, hvis problemet ikke er blevet løst, inden kommunen besøger grunden i september, siger Søren Revsbæk.

Den private ejendomsret er stopklods

Formanden for Teknisk Udvalg udtalte lørdag, at der kan være nogle lovmæssige grunde til, at sagsbehandlingstiden har været så lang. 

Søren Revsbæk
Læs også
Udvalgsformand om rottesag: Det har taget for lang tid
Søren Revsbæk
Læs også
Udvalgsformand om rottesag: Det har taget for lang tid

- Vi har privat ejendomsret i Danmark, så kommunen kan ikke bare gå ud med en gravko og grave en mands kloakanlæg op. Der er man nødt til at give påbud og varsler, og det er så den proces, der er i gang nu, sagde Søren Revsbæk. 


Nyhedsoverblik