Rotterne plager skole i Ringsted

Forældre og elever på Byskovskolen afdeling Benløse fik i fredags besked om rotter på skolen. Derfor arbejder pedeller og eksperter lige nu på at komme rotterne til livs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ledelsen på Byskovskolens Benløse-afdeling måtte fredag sende en træls besked til både forældrene og elever.

Det viser sig nemlig, at rotter tilsyneladende har fundet vej til skolen. I hvilket omfang rotterne har gjort sit indtog, oplyser skoleleder Finn Størner Pilgård ikke, men han fortæller, at skolens pedeller i øjeblikket arbejder på højtryk sammen med et rottebekæmpelsesfirma  for at  få bugt med de langhalede skadedyr.

- Der er udlagt rottegift og opsat fælder, ligesom der er lavet afskærmning alle de steder, hvor rotterne formodes at kunne komme ind. Senest er der opsat yderligere spærring i kloakker, skriver skolen til TV ØST.

‎På TV ØST's Facebookside udtrykker forældre bekymring for skadedyrene på skolen. 

- Jeg har talt med lærere, som fortæller at det drypper ned fra lofterne fordi, der ligger døde rotter. Det er ikke til at være i indskolingen på grund af lugt fra døde rotter, skriver Palfred Hansen til TV ØST. 

Byskovskolen har ikke mulighed for at stille op til interview i dag, siger de, men de fortæller gennem en pressemeddelelse, at der er eksperter på sagen og at der ikke er nogen sundhedsfare for hverken elever eller personale på skolen. Embedslægen skal dog også vurdere og følge sagen, lyder det.

- Det er selvfølgelig ubehageligt, at vi har rotter på skolen. De skal bekæmpes hurtigst muligt, og det har vi  professionelle folk, som er i gang med. Det vigtigste for mig er lige nu, at der ikke er nogen sundhedsfare for hverken vores elever eller personale. Derfor har vi også fået en professionel vurdering fra vores rottebekæmperfirma, som siger, at der ikke er nogen risiko eller smittefare forbundet med den nuværende situation, siger skoleleder på Byskovskolen, Finn Størner Pilgård. 


Nyhedsoverblik