Røsnæs snupper fornem andenplads i populær konkurrence

Røsnæs Udvikling- og Beboerforening har modtaget en andenplads til årets uddeling af Landdistriktsprisen 2019. I alt var 39 kandidater indstillet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har mandag formiddag overrakt Landdistriktsprisen 2019 på årets Landdistriktskonference i Vingsted ved Vejle.

Her løb Røsnæs Udvikling- og Beboerforening afsted med en flot andenplads blandt de i alt 39 kandidater, men førstepladsen gik til virksomheden Strandet.

quote Det var et meget stærkt felt af indstillinger til Landdistriktsprisen i år

Finn Jorsal, formand for dommerpanelet

Foreningen i Kalundborg Kommune blev indstillet for at vise en enestående og vedholdende evne til samarbejde om lokaludvikling.

De er desuden blevet indstillet for at tage initiativ til aktiviteter omkring Røsnæs Fyr og Café, Det Maritime Aktivitetshus på havnen, naturprojektet Røsnæs Rundt og kystprojektet Rundt om Røsnæs.

Med til at gøre lokalsamfundet attraktiv

Landdistriktsprisen er en hyldest til alle dem, der spiller en ekstraordinær rolle i udviklingen af de danske landdistrikter. Dem, der i det daglige er med til at gøre landsbyer og lokalsamfund til attraktive steder at bo, arbejde og leve i.  

Vinderen af årets pris gik til virksomheden Strandet i Thisted. Virksomheden har vundet, fordi den engagerer lokalsamfundet i indsamling og genanvendelse af plastik, der bliver skyllet op på de vestjyske strande, og på den måde både skaber arbejdspladser og en øget bevidsthed omkring plastik i miljøet.

Røsnæs Fyr
Læs også
Lokalforening hyldes - indstillet til pris for at skabe liv i lokalsamfundet
Røsnæs Fyr
Læs også
Lokalforening hyldes - indstillet til pris for at skabe liv i lokalsamfundet

- Det var et meget stærkt felt af indstillinger til Landdistriktsprisen i år, hvilket vidner om, at der bliver gjort rigtig meget i landdistrikterne for at styrke den lokale udvikling. Vi var i Dommerpanelet dog slet ikke i tvivl om, at landdistriktsprisen i år skulle gå til virksomheden Strandet, siger Formand for dommerpanelet Finn Jorsal.

Tredjepladsen gik til Geopark Det Sydfynske Øhav, som på tværs af aktører skaber projekter, der kommer borgere, turister og erhverv til gode.

Tredjepladsen gik til Geopark Det Sydfynske Øhav, som på tværs af aktører skaber projekter, der kommer borgere, turister og erhverv til gode.


Nyhedsoverblik