Røde Kors søger frivillige til patientstøtte

Patientstøtteordningen er et frivillig-projekt, som Dansk Røde Kors har kørt de sidste syv år. Nu vil de udvide på Slagelse Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er i dag tilknyttet en gruppe på 22 patientstøtter til Slagelse Sygehus. De søger nu flere frivillige, der kan hjælpe med udvidelsen af ordningen, der skal omfatte to afdelinger mere. Det skriver VD Online torsdag.

På nuværende tidspunkt omfatter ordningen med patientstøtte tre afdelinger; Geriatrisk afd. G2, Ortopædkirurgisk afd. O og Geriatrisk afd. G1.

Det har været en så stor en succes, at sygehuset nu ønsker, det skal omfatte flere.

Opgaven er omsorg og snak

Som patientstøtte fungerer man som en ven til patienten. Man skal altså ikke pleje eller være med til at behandle nogle, men til gengæld skal man lytte og være der. Derfor kræver det heller ikke nogle særlige kvalifikationer at komme i betragtning, andet end et godt lytte øre og lysten til at hjælpe.

Sygehuset vil undervise i retningslinjerne for hygiejne og brug af hjertestarter.

Landsdækkende projekt

Det er ikke kun Slagelse Sygehus, der er en del af ordningen, men derimod hele landet. Der er på landsplan over 800 patientstøtter, som alle brugte tid på at drage den omsorg, det sundhedsfaglige personale ikke altid har tiden til.

Der er derfor også mulighed for at melde sig som frivillig hos Næstved- og Nykøbing Falster Sygehus, som også er en del af ordningen. Men det er altså Slagelse Sygehus, der pt. mangler frivillige til de nye afdelinger.


Nyhedsoverblik