Ingen pølsesnak: Robert fra Errindlev spiste 27 hotdogs til DM

Robert Olsen i den røde kasket kværnede hele 27 hotdogs på 15 minutter. Men det var kun nok til andenpladsen ved danmarksmesterskabet i hotdogspisning. Foto: TV2 Nord

00:29

Robert Olsen i den røde kasket kværnede hele 27 hotdogs på 15 minutter. Men det var kun nok til andenpladsen ved danmarksmesterskabet i hotdogspisning.

1 af 2

Robert Olsen fra Errindlev gjorde et bravt forsøg til DM i hotdogspisning. 27 hotdogs på et kvarter gav en sølvmedalje. Nu har han fået smag på mere.

Det var lige ved og næsten for Robert Olsen fra Errindlev.

Det var pølseelskernes juleaften

Robert Olsen, deltager ved DM i hotdogspisning

Men det blev kun til sølv ved danmarksmesterskabet i hotdogspisning, som fredag løb af stablen i Aalborg. På Gammeltorv i den nordjyske by var 10 finalister samlet for at spise flest mulige hotdogs på 15 minutter. Og for finalisten fra Lolland var det en stor dag.

- Det var sjovt. Det var pølseelskernes juleaften, kan man sige, fortæller han.

Konkurrencen er arrangeret af Steff Houlberg. Og for at nå finalen har man skulle kvalificere sig via lokale mesterskaber.

Artiklen fortsætter under billedet.

27 af dem her på 15 minutter. Velbekomme! Rekorden ved danmarksmesterskabet er dog på hele 42 hotdogs, som Ruben Mikkelsen indtog i 2016. Foto: TV2 Nord

Ultratæt afgørelse

Robert Olsen var den af finalisterne, der havde spist flest hotdogs i kvalifikationsrunden, da han fortærede 20 af slagsen på Torvegrillen i Maribo. Den præstation overgik han dog med længder i finalen, da hele 27 hotdogs røg ind hos lollikken.

- De er lidt mindre deroppe, indrømmer Robert Olsen dog om spisen.

Altså de dér jyder er altså lidt voldsomme at have med at gøre

Robert Olsen, deltager ved DM i hotdogspisning

Desværre for ham formåede to andre at spise lige så mange. Det betød, at vinderen skulle findes hos den, der havde spist de første 10 hurtigst. Og her måtte Robert Olsen se sig slået af Mikael Berg Larsen fra Vejle.

- Som alle sportsfolk siger, så vinder man jo ikke sølv; man taber guld. Men nu skal man jo heller ikke jamre over at komme ind som førstegangsdeltager og blive nummer to, siger 37-årige Robert Olsen.

Og på trods af det tætte nederlag anerkender Robert Olsen sine modstandere.

- Altså de dér jyder dér, de er altså lidt voldsomme at have med at gøre, lyder det om modstanderne fra fastlandet.

Smag på mere

Selvom Robert Olsen ikke endte med at stå øverst på sejrsskamlen fredag, så gik han ikke tomhændet derfra. Andenpladsen udløste nemlig et rejsegavekort på 10.000 kroner. Førstepladsen modtog et på 20.000 og tredjepladsen 5.000 kroner.

"Som alle sportsfolk siger, så vinder man jo ikke sølv; man taber guld. Men nu skal man jo heller ikke jamre over at komme ind som førstegangsdeltager og blive nummer to", lyder det fra Robert Olsen. I kvalifikationen indtog han flest hotdogs af alle. 20 af slagsen på Torvegrillen i Maribo. Foto: TV2 Nord

Robert Olsen er ikke i tvivl om, at han fremover også vil forsøge sig i konkurrencen. Men det vil formentlig også kræve en bedre præstation, hvis han skal kunne smage sejrens sødme.

- For der skal mere til for at vinde næste år, kunne jeg forestille mig, spår han.

Og det er ikke kun inden for hotdogs, lollikken har fået smag på mere. Han afslører, at han sammen med Hotel E4 nær Holeby er ved at stable et lollandsmesterskab i tarteletspisning på benene.

- Så vil jeg prøve at se, om jeg kan spise tarteletter også. Altså, det ved jeg jo, jeg kan. Men om jeg kan spise nok, ved jeg så ikke, siger han om udsigten til at konkurrere i en anden spise.

Rekorden i hotdogspisningskonkurrencen er desuden fra 2016. Her nedlagde Ruben Mikkelsen fra Gistrup intet mindre end 42 hotdogs på 15 minutter. 21 af dem var væk efter de første tre minutter.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App