Ringsteds læger har lukket for nye patienter

Samtlige læger i Ringsted har lukket for tilgang af patienter. Det betyder, at tilflyttere og andre, der ønsker at skifte læge, må tage til Glumsø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- I øjeblikket eksisterer der en usædvanlig og meget kritisabel situation i forhold til lægeudbuddet i Ringsted By. Det er ikke muligt at blive ny patient i nogle af byens otte lægehuse. Ingen af dem har åbent for tilgang af nye patienter. Det nærmeste valg er i Glumsø, konstaterer en af DAGBLADET Ringsteds læsere, Mette Michelle Heldt, efter at hun har været på besøg på Borgerservice på Ringsted Bibliotek.

Situationen rammer ikke alene tilflyttere men også kommunens nuværende borgere, som ikke kan skifte læge, hvis de skulle ønske det.

Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Tingenes tilstand bekræftes af regionsrådsformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk (V).

- Administrationen har oplyst mig om, at det er korrekt, at samtlige læger i Ringsted har lukket for tilgang af patienter. For at sikre lægedækningen i Ringsted har der været opslået en ny lægekapacitet (ydernummer), som senest starter op 1. maj 2016, lyder det fra Jens Stenbæk.

Ringsteds borgmester, Henrik Hvidesten (V), håber på, at byrådets plan om et sundhedshus kan være med til at tiltrække og fastholde praktiserende læger i kommunen i fremtiden, skriver DAGBLADET Ringsted.


Nyhedsoverblik